Haberler

Tarihi Tapınakta Ayin Yapmak İsteyen Yunanlara Polis Engeli

Yunanistan'da 12 Tanrılı Dine İnanan Bir Grubun Akropolis'teki Antik İfestiou Tapınağı'nda Yapmak İstediği Ayin, Polis Engeline Takıldı.

Yunanistan'da 12 Tanrılı dine inanan bir grubun Akropolis'teki antik İfestiou Tapınağı'nda yapmak istediği ayin, polis engeline takıldı.

Kültür Bakanlığı'ndan ayin için izin aldıklarını iddia eden grup, uzun süre polis görevlileriyle tartıştı. Daha sonra savcılığa başvuran antik din mensuplarının, İfestiou Tapınağı'nda ayin yapmalarına izin verilirken, geleneksel kıyafetlerini giymelerine ise izin verilmedi. Sivil polis kontrolü altında ayinlerini gerçekleştiren 12 tanrılı din mensupları, Yunanca dualar etmelerinin ardından tapınaktan ayrıldı.

Yunanistan'da yasak olan 12 Tanrılı inanış mensupları, düğün, vaftiz ve cenaze törenlerini 12 tanrıya adanmış antik tapınaklarda yapabilmek için geçtiğimiz yıl Atina Yüksek Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu. Yüksek Mahkeme, buna izin verse de Yunan Ortodoks Kilise'si inanışa hala şiddetle karşı çıkıyor. Şu anda Yunanistan'da Hıristiyanlık haricinde hiçbir din resmi olarak kabul edilmiyor. Bu sebepten 12 tanrılı inanış mensuplarının antik tapınaklarda geleneksel kıyafetleriyle ve eski döneme ait tapınma

şekliyle yaptıkları her ayin hükümet engeline takılıyor.

(ES-CY-CY-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title