Haberler

Tarihi Mekanlarda Ders Görecekler

Sinop Valiliği tarafından uygulanan "Sinop Tarihini Öğreniyor" projesi kapsamında, 5 yıl süresince tüm okullardaki öğrencilerin tarihi mekanlarda ders görerek, kentin tarihini öğrenmeleri amaçlanıyor.

Sinop Valiliği tarafından uygulanan "Sinop Tarihini Öğreniyor" projesi kapsamında, 5 yıl süresince tüm okullardaki öğrencilerin tarihi mekanlarda ders görerek, kentin tarihini öğrenmeleri amaçlanıyor.

Vali Hasan İpek'in talimatıyla hazırlanan projeyle, tarih, sosyal bilgiler, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından öğrencilere kentin çeşitli tarihi mekanlarında ders verilecek.

Öğrencilerin tarihlerini öğrenebilmelerine olanak sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde ilk ders ise Vali Hasan İpek tarafından Tarihi Paşa Tabyaları'nda gerçekleştirildi.

Tarihi Paşa Tabyaları hakkında öğrencilere bilgi veren İpek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Sinop'ta da geçmişte birçok tarihi olayların yaşandığını söyledi.

Yaşanan tarihi olayların zaman içerisinde unutulmaya yüz tuttuğunu, bazen de hatırlanmak istenmediğini vurgulayan Vali İpek, 803 yılından beri Sinop'un Türk ve Müslümanlar tarafından yönetildiğine işaret etti.

"Oluşturulan yanlış imaj nedeniyle bu milletin evlatları geçmişte ne olduğunu maalesef bilemiyorlar"

Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkenin geleceğini emanet ettiği gençlerin, tarihlerini iyi öğrenmeleri gerektiğini anlatan İpek, şöyle konuştu:

"Zaman zaman öyle propagandalar yapılıyor ki, sanki Musul'un, Kerkük'ün, Şam'ın veya Saraybosna'nın bizimle hiç alakası yok. Oluşturulan yanlış imaj nedeniyle bu milletin evlatları geçmişte ne olduğunu maalesef bilemiyorlar. İşte insanların ülkesini bu şekilde sahiplenmemesi halinde toprakların kimin eline geçeceği, kimlerin tarafından yönetileceği belli olmuyor. Onun için yeni yetişen neslimize biz en azından Sinop'taki tarihimizin ne olduğunu anlatmak istiyoruz."

"Devletin varlığı, geleceği için çok ama çok önemli"

Vali İpek, projenin öğrencilerin tarihlerini öğrenmeleri açısından çok yararlı olacağına inandığını belirterek, "Bunlar siyasi bir şey değil. Devletin varlığı, geleceği için çok ama çok önemli. Bizlerin de ilelebet bu topraklarda yaşayabilmemiz için bunları doğru bilmemiz gerekiyor. O anlamda öğrencilerimiz biz Türkler ve Müslümanlar olarak ne zamandır bu topraklarda yaşıyoruz, proje sayesinde bir fikir edinecekler." ifadesini kullandı.

Vali İpek konuşmasının ardından öğrencilerle tarihi Paşa Tabyaları'nı gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sinop Valiliği Hasan İpek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title