Haberler

Tarihi Köyün Ziyaretçisi Çok Bilet Alan Yok

Fethiye'nin Önemli Turizm Alanlarından Biri Olan Tarihi Rum Köyü Kayaköy'e Çok Sayıda Turist Gelmesine Rağmen Bu Rakam Bilet Satışlarına Yansımıyor.

Fethiye'nin önemli turizm alanlarından biri olan tarihi Rum köyü Kayaköy'e çok sayıda turist gelmesine rağmen bu rakam bilet satışlarına yansımıyor.

2008 yılının ilk dört ayında resmi rakamlara göre, 1499 yerli ve 1048'de yabancı turistin gezdiği Kayaköy'e gelen turist sayısı gerçekte bu rakamın çok üstünde. Gişelerden alınan biletle içeriye girilebilen Kayaköy'ün etrafında açık yollar olması bilet almayan turistlerin içeriye girmesini kolaylaştırıyor. 5 YTL'den satılan giriş biletlerini almak istemeyen turistler az ileride bulunan başka bir sokaktan tarihi köye girebiliyor. Sokaklarında neredeyse her an insan bulunan tarihi köye 4 ayda yapılan ziyaret resmi rakamlara göre toplam 2 bin 547 kişi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bilet satışı yapılan köyün bakım ve giderleri de yine Bakanlık tarafından karşılanıyor. Alınacak güvenlik önlemleri ile gelirinde ciddi bir artış olması beklenen Kayaköy'de, yılın ilk dört ayında 12 bin 735 YTL gelir elde edildi.

(FD-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title