Haberler

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı modernize edilecek

Güncelleme:

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlendiği Edirne Sarayiçi'ndeki Er Meydanı modernize edilecek.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlendiği Edirne Sarayiçi'ndeki Er Meydanı modernize edilecek.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'ın basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Aksal, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette, kentteki spor yatırımları ve Er Meydanı'nın modernizasyonuyla ilgili konuların görüşüldüğünü belirten Aksal, AK Parti iktidarlarının spor alanında birçok yeniliğin öncüsü olduğunu dile getirdi.

Aksal, Edirne'nin Kırkpınar Yağlı Güreşleri'yle özdeşleştiğini ve güreşlerin yapıldığı Er Meydanı'nın da yenilenmesi için çalışmalara başlanacağını müjdeledi.

Kırkpınar'ın tüm dünyanın ilgisini çeken bir organizasyon olduğunu aktaran Aksal, şunları kaydetti:

"Bakan'ımız, Edirne'mizin Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ayrı bir ehemmiyet veriyor. Er Meydanı'mızın gün geçtikçe artan ilgi ve talebi karşılamaması üzerine, daha yüksek standartlarda daha güzel organizasyonlar yapılması için alanının yenilenmesi, modernizasyonu çalışmalarının başlaması talimatını Sayın Bakan'ımız bizzat verdi. Şimdiden hemşerilerim ve milletimizle bu değerli müjdeyi paylaşmak istiyorum. İnşallah en kısa zamanda bakanlığımız eliyle çalışmalarımızı tamamlayıp, Sarayiçi Er Meydanı'mızı Kırkpınar'a yakışır hale dönüştüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve Sayın Bakan'ımıza, Edirneli hemşerilerim, Edirne gençliği adına, spora ve sporcuya verdikleri gönülden destek münasebetiyle teşekkürlerimi sunuyorum."

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da yaptığı açıklamada, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Er Meydanı'nın yenilenme çalışmalarına yakın zamanda başlanacağının müjdesini aldıklarını belirterek, Bakan Kasapoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Aksal AK Parti Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title