Haberler

Tarihi Kilisede Klasik Müzik Konseri

Muğla'nın Marmaris İlçesine Bağlı Orhaniye Köyündeki Martı Marina'da Bulunan Tarihi Kilisede Klasik Müzik Konseri Düzenlendi. Sanatçılar, Klasik ve Modern Müzik Türünde Seçilmiş 14 Eser Seslendirdi.

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye köyündeki Martı Marina'da bulunan tarihi kilisede klasik müzik konseri düzenlendi. Sanatçılar, klasik ve modern müzik türünde seçilmiş 14 eser seslendirdi.

Noel Baba olarak tanınan Aziz Nicholaos'ın yaşadığı 300'lü yıllarda inşa edildiği tahmin edilen Martı Marina'daki eski kilise, Marmaris Flarmoni Derneği'nin (MFD) üç üyesinin verdiği konsere ev sahipliği yaptı.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Murat Gürel'in keman, MFD Başkanı Ahmet Altınöz'ün viyolonsel, Gizem Aksoy'un ise arp çaldığı konseri yatları marinada demirli bulunan yabancılarda izledi.

Ahmet Altınöz, gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını, müzik yoluyla bölgenin ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladıklarını söyledi. Hıristiyan ve Yahudilerin ibadet yerlerinde müzik yapıldığını belirten Altınöz, "Hepsinin ibadet yerlerinde müzikle dua ediliyor" diye konuştu.

(CG-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title