Haberler

Tarihi Kilise Ahır Oldu

Güncelleme:

İzmir'in Menemen ilçesindeki tarihi Gregoryan Ermeni Kilisesi ahır olarak kullanılıyor.

Menemen ilçesindeki iki kiliseden biri olan Esatpaşa mahallesindeki Gregoryan Ermeni Kilisesi görenlerin içini acıtıyor. 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen kitabesi bulunmadığından yapım tarihi kesinlik kazanamayan tarihi kilise bugünlerde ahır olarak ve tinercilerin, alkoliklerin esrar içenlerin mekanı oldu. Vatandaşlardan kimi tarihi değer taşıyan kiliseye atını, ineklerini koymaya başladı. İçerisinde hayvan pisliklerinin olduğu kiliseyi aynı zamanda tinerciler ve esrar içenler kullanıyor. Kilisenin içerisinde esrar içenlerin kullandığı dumanı daha fazla tutmaya yarayan el yapımı 'bong' tabir edilen düzeneklerin bulunması dikkat çekiyor. 

MAHALLELİ ŞİKAYETÇİ

Mahallenin çocuklarından Kaan Arpağ (12), kiliseye alkoliklerin dadandığını belirterek "Buralarda rahat oynayamıyoruz. Burada hep olaylar çıkıyor. Polis devamlı buralarda geziniyor. Geceleri bu civarlar hiç tekin olmuyor'' dedi. Mahalle sakinlerinden Nurten Yılmaz (68) da burasının tarihi bir kilise olduğunu belirterek "Türkiye'de ne yazık ki tarihi yapılara önem verilmiyor. İnsanların dini ne olursa olsun inanç değerlerine sahip çıkmak gerekiyor. Bunun gibi tarihi yapılar az kaldı. Şimdi bu tarihi bina ahıra döndü. Esrarcılar kol geziyor. Buraya sahip çıkılmalı'' diye konuştu. Önceleri mahallenin nezih bir yer olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Hikmet Yılmaz da,''Yarım asırdır burada yaşıyorum. Son zamanlarda bu kilisenin harabeye dönmesiyle, tanımadık insanlar geziniyor buralarda. Uyuşturucu kullananlar özellikle buraya geliyor. Tarihi binaya bir an önce sahip çıkılmalı'' dedi.

RUM KİLİSESİ RESTORE EDİLDİ

Gregoryan Ermeni Kilisesi, 1922 yılına kadar kullanılırken, Ermenilerin Menemen’den ayrılmasının ardından kendi haline bırakıldı. Kısa bir süre önce askeri depo olarak kullanılan kilise boş bırakıldı. Üç yıl önce Menemen Belediyesi’nin İl Özel İdaresi desteğiyle Mermerli mahallesindeki 19. yüzyıl eserlerinden Rum Kilisesi Agios Konstatinos restore edilirken Gregoryan Ermeni Kilisesi'nin de restore edileceği bildirilmiş ancak bir çalışma başlatılmadığı görüldü. 

ATAKAN ŞEN-SİNAN YENİÇERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

ahmed:

neye saygımız var ki kiliselere saygımız olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title