Haberler

Tarihi Kentler Urfa'da Buluştu

Güncelleme:

Tarihi Kentler Birliği (TKB) "Ortak Akılda Buluşmaya Çağrı: 2014 – 2015'in Gündemini Birlikte Belirleyelim" başlıklı seminer Şanlıurfa'da yapıldı.

Şanlıurfa Belediyesinin ev sahipliğinde Belediye Nikâh ve Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kentteki yaptığı koruma çalışmalarını sunum eşliğinde anlattı. Şanlıurfa'nın TKB'ye üye olmasının şehre önemli vizyon kazandırdığına dikkati çeken Fakıbaba, her şehrin TKB'ye üye olması gerektiğini ifade etti. Fakıbaba'ya Haleplibahçe, Kızılkoyun, Karakoyun Deresi ve Samsat Kapı çalışmalarından dolayı proje ödülü verildi. Fakıbaba ile birlikte 6 farklı dalda 38 belediyeye çeşitli ödüller verildi.

GÜZELBEY: ŞEHİRLERDE TARİH BİLİNCİ GELİŞİYOR

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı TKB Seminerinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda TKB Başkanı Asım Güzelbey TKB'ye verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün birliğin nereden nereye geldiğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Güzelbey, şehirlerin, tarihi değerlerini ortaya çıkaran çalışmalara daha fazla önem vermesi gerektiğinin altını çizdi. Son yıllarda şehirlerdeki tarih bilincinin geliştiğinin altını çizen Güzelbey,"Birliğimiz 13 yıldır faaliyetlerini yürütüyor. Her etkinliğimizde hedeflerimizi belirlerken neredeyse sonucunu artık biliyoruz. Toplantıların yapılacağı kentleri belirlerken belli ölçütler koyarak amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda sürekli bilim insanları ve uzmanlar yanımızda oldular, onlara minnettarız. İlk yıllarda bize yol gösteren uzmanlar vardı. Bugün artık TKB'nin üyeleri bir birini eğitmeye başladı" dedi.

SÖZEN: URFA'DA ÖNEMLİ PROJELER GÖRDÜK

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise Belediye Başkanı Fakıbaba'nın çalışmalarından örnekler sıraladı.

Sözen konuşmasında "Tarihi Karakoyun Deresinin ıslah edilip içinden temiz suyun akacağını hiç kimse aklından geçiremezdi. Belki hayal bile edemezdi. Ama Fakıbaba bunu başardı. Onu kutluyorum. Büyük atılımlar bekliyor Urfa'yı önemli projeler gördük. Ve büyük bir dayanışma ortağının varlık edindiğini göstermeye başlaması, birde bu yıl bitmeden seçim öncesinde herkesi buraya çağırarak verilen sözün ne derece yerel yönetimlerde uygulamaya, projeye ve hayatın başladığı noktaların zenginleştirilmesine dönüştüğünü görmek için geldik. Biz ivme gösteren beldelerden büyükşehir'e kadar herkesi her gün aynı anda izliyoruz" ifadelerini kullandı.

VALİ GÜVENÇ: URFA BU TÜR ETKİNLİKLERİ HAK EDİYOR

Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa buluşmasının hoş geldiniz ve açılış programında konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise Tarihi Kentler Birliği Seminerinin Şanlıurfa'da yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şanlıurfa'da görevde olduğu 3 yıl içerisinde Şanlıurfa'nın 2 kere Tarihi Kentler Birliği Toplantısına ev sahipliği yapmasının önemine değinen Güvenç, Şanlıurfa'nın bu tip etkinliklere ev sahipliği yapmayı hak ettiğini, emeği geçen herkese teşekkür etti.

ESKİ VALİLERDEN UZUN VE DİLEK TE TOPLANTIDAYDI

TKB'nin Şanlıurfa Buluşmasına Türkiye'nin değişik illerinden büyükşehir ve ilçe belediye başkanın yanı sıra valiler ve kaymakamlar da katıldı. TKB Seminerinde geçmiş yıllarda Şanlıurfa'da valilik yapan Muzaffer Dilek ve Şemsettin Uzun da hazır bulundu. Şanlıurfa'da büyük bir değişim ve dönüşüm gördüklerini belirten her iki emekli vali Şanlıurfa'nın son yıllarda tarihi ve turistik değerleriyle Mardin'i geçtiğini aktardı.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Celalettin Güvenç Asım Güzelbey Samsat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title