Haberler

Tarihi Kentler Birliği Ordu'da Toplanıyor

Türkiye Tarihi Kentler Birliği, 28-29 Nisan Tarihleri Arasında Ordu'da Toplanacak.

Türkiye Tarihi Kentler Birliği, 28-29 Nisan tarihleri arasında Ordu'da toplanacak.

Tarihi kent dokularının korunması işbirliğini sağlamak, tarihi kentler arasında bilgi, birikim, deneyim alışverişini gerçekleştirmek ve zenginleştirmek, bu kentler arasında kültürel ve doğal mirasın bir 'Ortak Miras' kavramıyla yaşatılması dayanışmasını yaşama geçirmek, bu ulusal ve evrensel görev etrafında birleşme, bütünleşme ve oto kontrol sürecini başlatmak amacıyla 3 yıl önce kurulan Tarihi Kentler Birliği, 2007 toplantısını Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi otantik mimarisiyle yapılmış tarihi ev bakımından zengin olan Ordu'da gerçekleştirecek. İki gün sürecek toplantılarda 'Koruma Uygulamalarında Tarihi Kentler Birliği Modeline Doğru' konusu tartışılacak. Toplantılara katılmak üzere il, ilçe ve belde olmak üzere 200'e yakın Belediye Başkanı Ordu'ya gelecek.

Toplantının ilk gününde öğleden önceki oturumunda Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, sunum konuşması yapacak. Ardından oturum başkanlığını Muğla Belediye Baºkanı Osman Gürün'ün yaptığı panel gerçekleştirilecek. Panele Osmangazi (Eskişehir) Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarsus (Mersin) Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Taşköprü (Kastamonu) Belediye Başkanı Hasan Altan konuşmacı olarak katılacaklar. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise Taşbaşı Mahallesi Tabyabaşı mevkiinde yapılan 'Üçkız Heykeli' düzenlenecek törenle açılacak. Açılışın ardından tarihi özellikleri bulunan Taşbaşı Mahallesi gezilecek. Aynı gün OBKT salonunda Mimarlar Odası tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi açılacak. Birinci gün etkinlikleri Etnografya Müze ve Boztepe gezisi ile sona erecek.

Tarihi Kentler Birliği'nin toplantılarının ikinci günü 29 Nisan Pazar günü ise Milattan Önce 4 bin yıllık tarihi olduğu belirlenen Kurul Kayası yerleşimi ile Yoroz Kent Ormanı gezilecek.

(MAK-SA)

26.04.2007 18:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title