Haberler

Tarihi Kentler Birliği Alanya Buluşması

Antalya'nın Alanya İlçesinde, Tarihi Kentler Birliği Alanya Buluşması, Alanya Yat Limanı'nda Düzenlenen Geceyle Başladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Tarihi Kentler Birliği Alanya Buluşması, Alanya Yat Limanı'nda düzenlenen geceyle başladı.

Geceye, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Metin Sözen, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Tarihi Kentler Birliği'ne üye çok sayıda kentin valisi ile belediye başkanı katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Tarihi Kentler Bİrliği'ne üyeliğin Alanya adına önemini aktardı.

ÇEKÜL Başkanı Sözen de Burdur'da yapılan toplantının başarıyla sonuçlandığını belirterek, kentin bu sene verilecek ödüllerden birini elde edeceğini bildirdi. Side'de yaptıkları çalışmayı anlatan Sözen, kentin disiplin altında bir kültür turizmine zorlandığını ve Side'nin Türkiye'de turizmi başlatan ilk kentlerden biri olmasına rağmen yanlışın en fazla yapıldığı yer olduğunu kaydetti. Tarihi Kentler Birliği'nin önemini belirten Sözen, şunları söyledi:

'Tarihi Kentler Birliği'nin düşüncede, kavramda ve uygulamada projeleriyle farklı bir gündem oluşturuyor. Tarihi Kentler Birliği tüm değişen koşullara rağmen ivmesi yükselen, dayanışması daha çok görülür bir hale gelen ve Türkiye gündemine oturan bir kimlik olarak 10 yıl sonra bulunduğumuz yere gelmiştir. Üye kentlerin merkezle olan bağlantılarından çok güzel sonuçlar alındığını görüyorum. Güneydoğu'da Gaziantep ve benzeri kentler komşu kentlerin tamamına proje, eğitim ve birikim yardımı yapıyor. Tek bir ses çıkmıyor ve herkes birbiriyle ortak sesini arıyor. O nedenle bu kuruluşun Türkiye gündeminde geleceği oluşturmasına, ülkede dalgalanan siyası ortamlar, komşularımızla ilişkiler, dünyada farklılıklar yaratan ve çoğu da içimize sindiremediğimiz siyasete rağmen Türkiye'nin diri durmasında bu kurumların payı olduğuna inanıyorum.' 23 Mayıs'ta sona erecek Tarihi Kentler Birliği Alanya Buluşması, yarın Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek 2010 yılı 1. Meclis Toplantısı ve 'Alaiye'den Alanya'ya: Doğal- Kültürel Mirasın Evrensel Boyuta Taşınması' konulu sempozyumla sürecek.

(TLG-OKN-ŞK) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title