Haberler

Tarihi Kentler Birliği 2006 Yılı Koruma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın 2006 Yılı Sonuçları Belirlendi.

Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın 2006 yılı sonuçları belirlendi.

Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu'nun 11 Ocak 2007 günü ÇEKÜL Vakfı'nda yapılan toplantısında katılımları değerlendirmesinin ardından, 15 Ocak 2007 günü toplanan Tarihi Kentler Birliği Encümeni de 2006 yılı koruma ödüllerinin sahiplerini belirledi. Buna göre, 30 üye belediyenin kültürel miras ile tarihi kent dokularını koruma-yaşatma amaçlı proje ve uygulamalarıyla aday oldukları yarışma sonucunda, Sivas Belediyesi 'Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'ne layık görüldü. Yarışmada 'Başarı Ödülleri' Gaziantep Büyükşehir, Kadıköy, Söke, Tarsus ve Taşköprü belediyelerine verildi. Nilüfer, Osmangazi, Polatlı, Şahinbey ve Taraklı belediyeleri ise 'Özendirme Ödülü'ne layık görüldü. Yarışmada ayrıca Altındağ, Çankırı, Denizli, Elmalı, Eyüp, Göynük, İnebolu, Kars Kemaliye Konak, Kütahya, Milas, Mudurnu, Nevşehir, Niksar, Odunpazarı, Taşucu, Yıldırım ve Yozgat belediyeleri de umut ve heyecan verici çalışmaları nedeniyle 'Övgüye Değer' görüldü.

Yarışmaya katılan projeler önümüzdeki aylarda gezici sergiler halinde Türk kamuoyuna sunulacak.

(SE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title