Haberler

Tarihi İlçede Sattığı Dondurma ile Geçimini Sağlıyor

Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde her gün kilometrelerce yol yürüyen Mahmut Kavğalı, dondurma satarak geçimini sağlıyor.

Tarihi Sur ilçesinde sokak ve parkları gezerek termosta dondurma satan 6 çocuk babası 55 yaşındaki Kavğalı, 10 yıldır bu şekilde ekmeğini kazanıyor.

Kavğalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyyar olarak gezerek termosta dondurma sattığını, özellikle sıcak havalarda parklarda ve hastane önlerinde satışının artığını söyledi.

Sattığı dondurmanın hijyenik ortamda yapıldığını ve tadının çok beğenildiğini kaydeden Kavğalı, bu sayede çocuklarının geçimini sağladığını belirtti.

Kış aylarında da tatlı sattığını dile getiren Kavğalı, yaz aylarında kentte havanın çok sıcak olması sonucu özellikle serinlemek için vatandaşların dondurmayı tercih ettiğini aktardı.

Dondurma satmak için her gün kilometrelerce yol yürüdüğünü ifade eden Kavğalı, "Dondurma satmak için her gün 5-10 kilometre yürüyorum. Dondurma satarak geçimimi sağlıyorum. Hava sıcak olduğu için insanlar parklarda oturmayı tercih ediyor. Ben de dondurmayı daha çok buralarda satıyorum." diye konuştu.

Dondurma alan çocuklardan Berfin Tatlı da annesiyle tarihi surların çevresindeki parkta gezdiklerini, dondurma yiyerek serinlemeyi tercih ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title