Haberler

Tarihi Hamamın Kurşunları, Bir Haftada 3'üncü Kez Çalındı

ERZURUM'un merkez Yakutiye İlçesi'nde, 18'inci Yüzyıl'da inşa edilen İki Göbek Hamamı'nın çatısındaki kurşun levhalar, bir haftada 3'üncü kez çalındı.

ERZURUM'un merkez Yakutiye İlçesi'nde, 18'inci Yüzyıl'da inşa edilen İki Göbek Hamamı'nın çatısındaki kurşun levhalar, bir haftada 3'üncü kez çalındı. Hamamın işletmecisi Serkan Tazegül, "Hırsızlar, hamamın üzerinde, neredeyse koruyucu kurşun levha bırakmadı. Pahalı olduğu için çalınan kurşun levhanına yerine aynısını koyamayınca brandayla kapattık" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait, buharlı saunayla şok duşu da bulunan ve 650 metrekarelik alanı kaplayan 100 kişilik hamama hırsızlar dadandı. Çatısındaki kurşun levhalar nedeniyle yıllardır hırsızlığa uğrayan hamam, son bir haftada 3 kez soyulunca, çatıda neredeyse kurşun levha kalmadı.

Yağışlı günlerde yağmurun, hamama zarar vermeye başladığını belirten İki Göbek Hamamı'nın işletmecisi Tazegül, şunları söyledi:

"Hırsızlar, yıllardır hamamın çatısındaki kurşun levhaları çalıyor. Hiçbir önlem alamadık. Son bir haftada verdikleri zarar ise büyük oldu. Hamamın üzerinde, neredeyse koruyucu kurşun levha kalmadı. Mecburen brandayla kapattık. Pahalı olduğu için çalınan kurşun levhalarının yerine aynısını koyamadık. Koysak bile yine çalacaklar. Zararımız, yaklaşık 90 bin lira. Tarihi eser olduğu için bizim birşey yapmamıza izin verilmiyor. Duvar çok alçak. 5 yaşındaki çocuk bile buraya rahatlıkla çıkabilir. Çalınan kurşun levhaların yerine sac yaptıralım dedik ona da müsade etmediler. Tarihi eser olan hamama Vakıflar Bölge Müdürüğü'nün sahip çıkmasını istiyorum. Duvar uzatılırsa hırsızlar çatıya çıkamaz ve böylece sorun ortadan kalkar." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakutiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title