Haberler

Tarihi Geçmiş Serumların İmha Yöntemi Yetkilileri Harekete Geçirdi

Okat'ta, Üniversite Hastanesi Karşısında Bulunan Sosyal Tesisler ve Yemekhanenin Arka Bahçesinde Tarihi Geçmiş Serumların İmha Edilmesi, Çevre ve Orman Müdürlüğü Yetkililerini Harekete Geçirdi.

okat'ta, üniversite hastanesi karşısında bulunan sosyal tesisler ve yemekhanenin arka bahçesinde tarihi geçmiş serumların imha edilmesi, Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan Vasfi Diren Sosyal Tesisleri bahçesinde yüzlerce serum ve serum malzemesinin imha edildiğinin ihbar edilmesi üzerine İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, olay yerine gelerek incelemede bulundu ve tutanak tuttu. Cam ve torbalarda bulunan tarihi geçmiş serumların bahçede bulunan süs havuzuna boşaltıldığı ileri sürüldü. Akşam saatlerinde meydana gelen olay sonrasında ise sabah saatlerinde GOÜ

Hastanesi Başhekimi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Murat Fırat, serumların atıldığı yere gelerek incelemelerde bulundu. Fırat, konudan yeni haberdar olduğunu belirterek, "İmha edilmesi gereken malzemeler steril, enfekte malzeme değil. Burada imha edilmesinin sebeplerini araştırıyoruz" dedi.

GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Uzman Eczacısı Burcu Yener ise tarihi geçen serumların insan vücuduna zararsız olduğunu ve tıbbi atık olmadığını savunarak, "Oraya boşaltılmasını ben söyledim. Bu görüntü tabi hoş değil; ama atığa boşlatılan şeyler bunlar" diye konuştu.

GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli de, imha edilmek istenilen tıbbi malzemenin tıbbi atık olmadığını söyledi. Seyfikli, "Orda yapılan tek şey görüntü kirliliği olmuş. Başka bir hata problem yok. Bu yapılan rutin bir işlem; ancak yaptıkları yerden dolayı problem olmuş. Bu konuda soruşturma açıyoruz. Eczacımız kendi kendine bir karar vermiş. Kendi hatası, direkt onun hatası aslında. Bu işlemlerden idarenin haberi yok. Bunun hakkında soruşturma açacağız. Ama yanlış, kanunsuz bir iş değil" dedi.

Seyfikli, imha edilen malzemelerin fazla olmasına dikkat çekilmesine karşı şöyle konuştu:

"O konuda hiç bir şey denemez. İhtiyaç olup olmayacağı bilemezsiniz. Çünkü ilaçlar ihaleyle alınıyor. Bu bütün hastanelerde olan rutin bir işlem. Bunun maddi boyutunun olduğunu zannetmiyorum. Bu ürünlerin iade almıyorlar. Ecza depoları bizler yenilerini vermiş, eskilerini almamışlar siz imha edin demişler. Serumların bazıları diyaliz hastalarının hibesi. Tek yanlış imha ettikleri yer".

(Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title