Haberler

Tarihi Eser Kaçakçıları Tutuklandı

Ramazan Çetin/denizli, (Dha)

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

DENİZLİ'de jandarmanın yaptığı operasyonda Eski Tunç Dönemi'ne ait 4 tarihi eserle yakalanarak gözaltına alınan O.H., A.U., C.S. ve A.S., tutuklandı.

İhbarı değerlendiren, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, O.H, A.U., C.S. ve A.S.'nin kaçak kazı sırasında buldukları tarihi eserleri satmak üzere Afyonkarahisar'dan Denizli'ye geleceklerini belirledi. Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı'nın da katıldığı operasyonla, zanlıların içerisinde bulunduğu, 42 D 1028 plakalı otomobil, önceki gün saat 21.30 sıralarında Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında durduruldu. Otomobilde yapılan aramada, Eski Tunç Dönemi'ne ait oldukları belirlenen 8, 9 ve 11 santimetre uzunluğunda 3 idol su mermeri, Agusto İmparatoru'nun bronz büstü ve madalyon ele geçirildi. 4 zanlı, gözaltına alındı. Denizli Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenen eserlerden, madolyonun sahte olduğu belirlendi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen O.H, A.U., C.S. ve A.S., tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title