Haberler

Tarihi Diziye 7 Yüzyıllık Kervansarayda Ev Sahipliği Teklifi

Iğdır'daki Selçuklu döneminin en önemli eserleri arasında yer alan Ejder Kervansarayı'nın tanıtımında, tarihi dizi ve filmlerden yararlanılabileceği düşünülüyor.

HÜSEYİN YILDIZ - Iğdır'daki Selçuklu döneminin en önemli eserleri arasında yer alan Ejder Kervansarayı'nın tanıtımında, tarihi dizi ve filmlerden yararlanılabileceği düşünülüyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul"un bir bölümünün tarihi kervansarayda çekilmesi için dizinin yapımcısı ve yönetmenine davette bulundu.

Iğdır kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Kervansaray köyünde bulunan Ejder Kervansarayı, yüzlerce yıllık tarihin izlerini taşıyor.

Selçuklular döneminde 14. yüzyılda Sürmeli Emiri Şerafeddin Ejder tarafından yaptırılan kervansaray, 2007 yılında yapılan restorasyon çalışmalarının ardından turizme açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ejder Kervansaray'nın, Batum-Ani-Doğubayazıt yolu üzerinde kurulan muazzam bir tarihi eser olduğunu belirtti.

Kervansarayın 2007 yılında Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ettirildiğini anımsatan Engindeniz, "Geniş bir alana sahip, girişi 3 odadan oluşuyor ve kapalı bir avlusu var. Selçuklu döneminin en görkemli yapılarından biridir. Restorasyon yapıldığından bu yana yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından biridir." dedi.

Engindeniz, kervansarayın taşıdığı değerle daha çok ziyaretçi alması gerektiğini ve bunun için tanıtım çalışmaları gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kervansaray, 1300'lü yıllarda Sürmeli Emiri Ejder Şerafeddin tarafından yapılmış, 2007 yılına kadar eski haliyle kalmış, daha sonra tahrip edilmiş. Özellikle Selçuklu döneminin süslemeleri, motifleri ve yapı şekli göze çarpan önemli özelliklerindendir. Bu bölgede taşınmaz kültür varlıklarımızın en değerlisi Ejder Kervansarayı'dır. Böyle bir yapıyı hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin görmesini isteriz. Iğdır'a 25 kilometre uzaklıkta, havaalanına yakın, yol sorunu yok, ziyaretçilerini bekliyor."

"Diriliş Ertuğrul burada çekilsin"

Ejder Kervansarayı'nın daha geniş kitlelere tanıtılması gerektiğini, bu sayede daha çok turistin buraya gelerek bölge ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Engindeniz, televizyon dizileri ve sinema filmlerinin buna önemli katkısı olabileceği inancını dile getirdi.

TRT'de yayınlanan ve büyük ilgi gören "Diriliş Ertuğrul" dizisinin kervansarayın tanıtımında büyük rol oynayabileceğini ifade eden Engindeniz, şunları kaydetti:

"Bizim bu önemli yapıyı her platformda tanıtmamız lazım, tek amacımız bu. Özellikle son zamanlarda çok izlenen 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin böyle yapılarda geçtiğini görüyoruz. Bizim temennimiz bu dizinin bir bölümünün de Ejder Kervansarayı'nda geçmesidir. Böylece daha iyi tanıtabileceğiz ve çok daha turist çekebileceğiz. 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ ve yönetmen Metin Günay'ı buraya davet ediyoruz. Dizinin bir bölümünü burada çeksinler, hem Iğdır'a hem bölgeye hem de ülkeye büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Diriliş Ertuğrul Selçuklu Batum Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title