Haberler

Tarihi Cumalıkızık Köyünde Ahududu Festivali

Bursa'nın 700 Yıllık Tarihi Geçmişe Sahip Olan Cumalıkızık Köyünde Düzenlenen Ahududu Festivali, Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı. Mehmet Takımı Gösterilerinin Ardından En İyi Ahududu Yetiştiricileri, Milletvekillerinin Oylarıyla Seçildi.

Bursa'nın 700 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Cumalıkızık köyünde düzenlenen Ahududu Festivali, büyük bir coşkuyla kutlandı. Mehmet takımı gösterilerinin ardından en iyi ahududu yetiştiricileri, milletvekillerinin oylarıyla seçildi.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Cumalıkızık Ahududu Festivali'nde, mehter takımı bir konser verdi. Mehter takımının gösterisini tarihi evlerin pencerelerinden izleyen köy sakinleri renkli görüntüler oluşturdu. Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bu tarihi çınarın altında düzenlenen festivalle, tarihin derinliklerine yolculuk ettik. Büyük bir coşku yaşadık. Bize bu günleri yaşatan o şanlı ecdadımızı şükranla anıyoruz. Bir millet kimliğini koruduğu sürece yaşayacaktır. Bizim kültürümüz budur. Bu kültürün bütün özelliğiyle yaşandığı, kültür ocağı Cumalıkızık'tayız. Cumalıkızık, Osmanlıyı Osmanlı yapan, güzelliklerin men bağıdır" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, Osmanlı köyü olan Cumalıkızık'ı gelecek nesillere taşımak için çalıştıklarını, tarihi yapıları onardıklarını belirterek, köye olan ilginin her geçen gün daha da arttığını söyledi. Başkan Keskin, çalışmaktan açılış yapmaya zaman bulamadıklarını ifade ederek, "Yaz mevsimi boyunca yapılacak 41 ayrı açılışa hepinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Köy muhtarı Ahmet Kuş da, 300 hanelik köyün 180 haneye düşmesiyle uykularının kaçtığını belirterek, "Durumu yetkililere bildirdik. Başta Belediye Başkanımız Özgen Keskin olmak üzere herkes emeğini esirgemedi. Ve tarihi Cumalıkız köyünün restorasyonu başladı. Bu kez de sevinçten uyuyamaz hale geldik" şeklinde konuştu.

Festivale katılan AK Parti Bursa Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Mehmet Emin Tutan, Ali Kul, Sedat Kızılcıklı, Vali Harput, Yıldırım Belediye Başkanı Keskin ile birlikte tarihi Cumalıkızık köyü restorasyonuyla ilgili projelerin sergisini gezdi. Protokol daha sonra Güneşte Açan Çiçekler Müzesi'nin açılışını yaptı. Şenlikler kapsamında düzenlenen En Güzel Ahududu Yarışması'nda milletvekilleri jüri oldu. Yarışmada geçen yıl da birinci olan Alaaddin Doğru'nun yetiştirdiği ahududu bu yıl da birinci olurken, Ali Işık ikinci, Sıdıka Çetin ise üçüncü oldu. Yarışmada ürün yetiştiricilerine Vali Harput ve milletvekilleri altın taktı. Festivalin finalinde Türk Sanat Müziği sanatçısı Nilüfer konser verdi.

(OSM-OMR-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title