Haberler

Tarihi Camide 112 Yıl Aradan Sonra İlk Teravih Kılındı

Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan ve yapılan restorasyonun ardından 2010 yılında ibadete açılan Süleyman Han Camisi'nde, 112 yıl aradan sonra ilk teravih namazı kılındı.

Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan ve yapılan restorasyonun ardından 2010 yılında ibadete açılan Süleyman Han Camisi'nde, 112 yıl aradan sonra ilk teravih namazı kılındı.

Urartu Krallığı'na başkentlik yapan Van Kalesi'nin zirvesinde, Kanuni Sultan Süleyman adına inşa edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı restorasyon çalışmasının ardından 2010 yılında ibadete açılan Süleyman Han Camisi, 112 yıl aradan sonra ilk teravih namazına ev sahipliği yaptı.

Vali Münir Karaloğlu ile AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Vali Yardımcıları Atay Uslu ve Murat Uzunparmak, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ'un da teravih namazını kıldığı caminin avlusunda, namazın ardından vatandaşlara çay ve helva servisi yapılarak ney müziği eşliğinde ilahiler okundu.

Vali Karaloğlu, namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki ilk fetih camisi olan Süleyman Han Camisi'nde 112 yıl aradan sonra ilk kez bu akşam teravih namazı kılındığını belirtti.

Geçen yıl 97 yıl aradan sonra eski Van şehrindeki Hüsrevpaşa Camisi'nde teravih kılınmaya başladığını, ancak caminin depremde hasar görmesi nedeniyle onarıma alındığını vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Hüsrevpaşa ve Kayaçelebi camileri depremden kısmen zarar gördü. O camilerde tadilat işleri yapılacak. En kısa zamanda o camilerimiz de onarılarak ibadete açılacak. Ramazan'da zirveye çıkmak kolay olmadığı için bu camimizde teravih namazı kılınmıyordu. Bu sene eski Van şehrindeki camiler zarar görünce teravihi burada kılalım istedik. Süleyman Han Camisi'nde bu gece itibarıyla teravih kılmaya başladık. İnşallah Vanlı hemşehrilerimiz de katılır diye temenni ediyoruz.'

Kültür ve Turizm Bakanlığının sağladığı kaynaklarla Van Kalesi'nde 3 yıldan bu yana ciddi onarımlar yapıldığını anlatan Karaloğlu, kalenin zirvesine çıkan yolun da en kısa sürede bakım ve onarımının yapılacağını kaydetti.

Van Kalesi'nin kentin önemli bir değeri olduğunu anlatan Karaloğlu, "Hem Van Kalesi hem de kalenin zirvesindeki Süleyman Han Camisi Van için önemli sembol değerlerdir" dedi.

Muhabir: Sıtkı Yıldız - Özkan Bilgin

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Kanuni Sultan Süleyman Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Van Kalesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title