Haberler

Tarihi Belediye Binasında Yangın

Haber-Kamera.Fatih Binbirdirek Mahallesi, Piyerloti Caddesi 15 numarada bulunan ve 1 hafta önce boşaltılan eski Eminönü Belediyesi'nin tarihi binasında saat 20.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Eski Eminönü Belediyesi'nin tarihi binasında çıkan yangında maddi hasar meydana geldi

Yangın cep telefonu kamerasıyla böyle görüntülendi

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI - İSTANBUL DHA

Fatih Binbirdirek Mahallesi, Piyerloti Caddesi 15 numarada bulunan ve 1 hafta önce boşaltılan eski Eminönü Belediyesi'nin tarihi binasında saat 20.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan yükselen dumanı gören vatandaşlar olayı itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. 3. katında başlayan yangın binanın 4. ve çatı katına sıçradı. Yangına Eminönü, Balat, Fatih, Bakırköy ve Beyoğlu itfaiye ekipleri müdahale etti. Çatıya yayılan alevler itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu söndürüldü.Yangının çıkış sebebiyle ilgili incelemeler devam ediyor.

TARİHİ BİNA

Eminönü ve Fatih ilçelerinin Fatih adı altında birleşmesi sonucu kapatılan Eminönü Belediyesi binası 1950'li yıllarda yapılmış. Yanan ana binanın Anıtlar Kurulu tarafından 2005 yılında tarihi olarak tescillendiği öğrenildi. 3 kısımdan oluşan binanın tarihi olmayan bir kısmı Bizans İmparatoru Theodosius tarafından 428- 443 yılları arasında Bozdoğan Kemeri vasıtasıyla su depolama amacıyla inşa ettirdiği Şerefiye sarnıcının ortaya çıkarılması için geçen yıl yıkıldı. Fatih Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tescilli olan binanın 1 hafta önce tamamen boşaltıldığı ve restorasyon çalışmalarına başlanılacağı öğrenildi. Binanın Gençik Merkezi olarak değerlendirileceği projesinin ise kabul edildiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eminönü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title