Haberler

Tarihe Yolculuk" Projesi Köy Okulu Öğrencilerini Sinemayla Buluşturdu

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Tarihe Yolculuk” projesi sayesinde ilçeye bağlı köy okullarındaki öğrenciler ilk defa sinemayla tanıştı.

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Tarihe Yolculuk" projesi sayesinde ilçeye bağlı köy okullarındaki öğrenciler ilk defa sinemayla tanıştı.

Proje Koordinatörü ve sponsoru Yoncabaşı Köyü Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu öncülüğünde hazırlanan proje ile Tatvan'a bağlı 12 köy okulu ve ilçe merkezindeki okullardaki bazı öğrenciler ilk defa sinemada film izleme fırsatı buldu.

Proje kapsamında Tatvan'a bağlı 12 köy okulundan 269 öğrenci, Tatvan ilçe merkezinden ise 4 okuldan 122 öğrenci ve ilçedeki Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenleriyle diğer kurum ve kuruluşlardan çalışanlarından da 250 kişi olmak üzere yaklaşık 850 kişi Tatvan Cinemed Sinemalarında Türkiye ve Japonya'nın dostluğunu pekiştiren iki tarihi olayı konu alan "Ertuğrul 1890" sinema filmini izledi.

Servisle köylerinden alınarak sinema salonuna getirilen öğrencilerin ilk sinema heyecanı gözlerinden okunurken, filmi izleyen öğrenciler filmi çok beğendiklerini ifade ettiler.

Proje ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Mihraç Kulu, böyle bir etkinlik içinde yer almanın kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti. Kulu, "Yaptığım ön araştırma sonucunda öğrencilerimizin çoğunun sinema ortamında film izlemediklerini tespit edince bir köy öğretmeni olarak bu projeyi hazırladım. Sinemaya gitmemiş 560 öğrenciyi böyle bir filmle buluşturmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca proje kapsamında 250 öğretmen ki bunların içinde tarih ve sosyal bilgiler öğretmenleri de var ve diğer kurum çalışanları da yer almakta. Böylelikle projemiz 810 kişiye ulaşacak. Bu anlamda bizden desteklerini esirgemeyen Kaymakamlığımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Şube Müdürümüz Halil Akhan'a ve emeği geçen proje ekibimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlk defa sinema heyecanı yaşayan çocuklar ise, heyecanlı olduklarını belirterek, filmi çok beğendiklerini ifade ettiler.

Düzenlenen sinema etkinliğine katılarak öğrencilerle birlikte filmi izleyen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, "Bu gün burada yine sosyal içerikli bir proje için bir araya geldik. Projemizin içeriği öğrencilerimiz ve gençlerimiz oldu. Sinema etkinliği çevresinde özellikle köy okullarımızdaki öğrencilerimizi ilçemizdeki sinema salonunda misafir ettik. Bu sayede öğrencilerimiz hem sinema etkinliğine katılmış oldu hem de öğrencilerimize sosyal bir faaliyette bulunma imkanı sunulmuş oldu.

Genel olarak projenin hem direk hem de yan faydaları çok fazla. Bu projeden yola çıkarak, bundan sonrada özellikle köylerdeki öğrencilerimiz için bu tür etkinlikleri ve bu tür sosyal imkanları sunmaya çalışacağız. İnşallah bundan sonrada yapacağımız projelerle de bu imkanları, bu fırsatları ve ortamları onlara sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Sinema etkinliğine Kaymakam Erkan ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, kurum amirleri, Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tatvan Bitlis Kulu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title