Haberler

Tarihe Işık Tutan "Yaratılış Müzesi Sergisi" İzlenime Açıldı

İnegöl Belediyesi Tarafından Tadilat Çalışmalarıyla Modern Hale Getirilen Kültür Sarayı Sergi Salonu ile İnegöl Belediyesi ve Bilim Araştırma Vakfı İşbirliğiyle Düzenlenen Yaradılış Müzesi Sergisi, Düzenlenen Törenle Açıldı. Sergilenen Milyonlarca Yıl Öncesine Ait Fosiller Ziyaretçiler Tarafından İlgiyle İzlendi.

İnegöl Belediyesi tarafından tadilat çalışmalarıyla modern hale getirilen Kültür Sarayı Sergi Salonu ile İnegöl Belediyesi ve Bilim Araştırma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Yaradılış Müzesi Sergisi, düzenlenen törenle açıldı. Sergilenen milyonlarca yıl öncesine ait fosiller ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yahya Işık, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Alıcı, Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Şen ve Sabri Günaydın, Cerrah Belediye Başkanı Ömer Kahyaoğlu, Tahtaköprü Belediye Başkanı Salih Şahin, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil, İnegöl Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Doğan Şengöz, Hakkı Baydar, Mehmet Ecertaş ve Gülbey Koçan, Belediye Eğitim Komisyonu Başkanı Hulusi Gümüş, Türk Boyları Federasyonu Genel Sekreteri Bayram İnaltekin, Bosna-Hersek Türkleri Derneği Başkanı Cafer Peşteli, Kafkas Folklor Derneği Başkanı M. Nuri Tayyar, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Haydar Cerrah, daire müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Bilim Araştırma Vakfı gönüllülerinden Altu Eti, "Canlılar milyonlarca yıl önce nasılsalar, bu zamana kadar da öyle geldiler. Bu müzeyle, yaradılışın delillerini elle tutulur bir şekilde ortaya koyduk. Fosiller biz yaratıldık diye bağırırken, buna karşılık insanların maymundan geldiğinin ortaya atılması tamamen gerçek dışıdır. İnşallah hayırlı bir çalışma olur, İnegöl halkının beğenisini kazanır" dedi.

Altu Eti'nin ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise belediye tarafından Ocak ayı içerisinde tadilat-düzenleme çalışmalarına başlanan ve 2 ay gibi kısa sürede tamamlanan sergi salonunun ilçe halkına hizmet vermeye başladığını belirterek, "Ancak açılışını yapmamıştık. Bugün hem sergi salonumuzun temsili açılışını hem de Yaradılış Müzesi sergisinin açılışını yapıyoruz. Milyonlarca yıllık canlılık tarihine şahitlik edeceğiniz bir sergiyle karşılaşacaksınız. Belediyemiz tarafından sergilenecek yüz milyonlarca yıllık fosilleri bir hafta boyunca ücretsiz ziyaret etme imkanı bulabilirsiniz. Sergimizde çok çeşitli bitkilere, kara ve deniz canlılarına ait olan fosilleri yakından inceleme imkanı bulabilirsiniz. Yüz milyonlarca yıl öncesinden bugüne kadar yeryüzü tabakaları arasında korunarak gelen bu fosiller, hayatın başlangıcından itibaren dünya üzerinde yaşamış canlılar hakkında önemli bilgiler verirler. Bu sergiyi açmakla canlıların tarih süresindeki oluşumunun hangi aşamadan geçtiğini öğrenmiş ve yanıltıcı bilgilerden arınmış olacağız" diye konuştu.

Başkan Aktaş, Yaradılış Müzesi Sergisi'nin açılışında kendileriyle işbirliği yapan Bilim Araştırma Vakfı yöneticilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sergi Salonu ile Yaradılış Müzesi Sergisi izlenime açıldı. Tarihe ışık tutan 29 fosilin yer aldığı serginin 11 Nisan 2007 tarihine kadar gezilebileceği bildirildi.

(SB-EŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title