Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 7

Güncelleme:

Plajda cep telefonu hırsızlığı kamerada

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde çadırda yaşayan evsiz S.O.B.(25), halk plajında çaldığı cep telefonları ve 1 tekne aküsüyle yakalandı. Şüphelinin hırsızlık yaptığı anların güvenlik kamerasınca kaydedildiği ortaya çıktı.

İçmeler Mahallesi'ndeki halk plajında, 15-20 Eylül arası 7 cep telefonu ve demirli balıkçı teknesinde 1 akü hırsızlığı gerçekleşti. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şikayetler üzerine harekete geçti. İçmeler Mahallesi Altın Kum Halk Plajı yürüyüş yolu ve çeşitli işletmelerin güvenlik kamera kayıtları incelemeye alındı. Yapılan araştırmada evsiz S.O.B.'nin ayrıca halk plajında bulunan azmak deresinde demirli bir balıkçı teknesinden akü çaldığını da belirledi. Harekete geçen polis, S.O.B.'yu yakaladı. Çadırda yapılan aramalarda çanta içine konulmuş 5 akıllı ve 1 tuşlu cep telefon ile 1 akü bulundu. Hırsızlık sonucu elde edildiği tespit edilen cep telefonları ve akü yapılan inceleme ardından sahiplerine teslim edildi. Zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İçmeler Altınkum Halk Plajı genel görüntü

Şüpheli S.O.B.'nin kaldığı kamp alanı genel görüntü

Şüpheli S.O.B.'nin kaldığı çadırda polisin arama yapması ve çalınan cep telefonu-akü bulması

Şüphelinin plajda çantaları çalıp yürüyerek gitmesi kamera görüntüsü

Şüphelinin azmak deresinde aküyü çalıp kucaklayarak götürmesi

(Toplam: 3 dakika 35 saniye)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=========

Nevşehir'de sosyal deney, koronoavirüs hastası olduğunu söyleyen kişiyi sopayla kovaladı

NEVŞEHİR'de maske kullanımı konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan sosyal deneyde, koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyleyerek eczane soran belediye görevlisine verilen farklı tepkiler, kameraya yansıdı.

Nevşehir Belediyesi, kent merkezinde maske duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturmak için sosyal deney yaptı. Deneyde belediye görevlisi, özellikle maske takmayan kişilerin yanına yaklaşıp, koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyleyerek, ilaç için eczane adresi sordu. Gizli kamera ile çekilen görüntülerde vatandaşların kimisi hemen maskesini takarak, kendilerini korumak için önlem aldı, kimisi de görevlinin yanından uzaklaştı. Maske takmadan otomobiliyle ilgilenen bir sürücü ise yanına yaklaşarak koronoavirüs hastası olduğunu söyleyen kişiyi araçtan aldığın sopayla kovaladı. Çekimlerde kimi zaman vatandaşlar testi pozitif çıkan vatandaşı sopa ile kovalamaya çalışırken kimi zaman maske takmayan vatandaşların maskeleri hızlı bir şekilde takarak kendilerince önlem aldığı gözlendi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR,

========

Tarih ve doğa güzelliklerine sahip Divriği'ye seyir terası

SİVAS'ın tarihi eserleri ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Divriği ilçesinde, hakim noktaya cam seyir terası yapılacak. Vali Salih Ayhan, "Bu mekan, Divriği'nin var olan turizm potansiyelini zirveye taşıyacak" dedi.

Sivas Valisi Salih Ayhan Divriği ilçesini ziyaret ederek bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. İlçe programları kapsamında ilk olarak bakım-onarım çalışmaları yapılan Mahir Tevruz Anaokulu'nda incelemelerde bulunan Vali Ayhan, LGS'de başarı olan öğrencileri de ödüllendirdi. Covid-19 ile mücadelede en önemli ihtiyaç malzemesi olan maskenin hızlı şekilde tedariki için ara vermeden üretime devam eden Divriği Halk Eğitim Merkezi çalışanlarını da ziyaret eden Vali Ayhan, emek verenlere teşekkür etti.

Divriği Kaymakamı Mehmet Bek'i de ziyaret eden Vali Ayhan, Divriği Kalesi, Çaltı Çayı ve Kanyonu üzerinde yapılması planlanan projeler hakkında bilgi aldı. Temelinden burcuna kadar otantik bir Türk kalesi olma özelliği taşıyan Divriği Mengücek Kalesi'nin zirvesindeki Anadolu'nun ilk mescitlerinden olan ve 840 yıldır ayakta duran Kale Camii'nde cuma namazını kılan Vali Ayhan ve beraberindekiler, daha sonra cami ve çevresinde incelemelerde bulundu.

'DİVRİĞİ'NİN VAR OLAN TURİZM POTANSİYELİNİ ZİRVEYE TAŞIYACAK'

Çaltı Kanyonu, Divriği Ulu Cami, Divriği Kalesi ve şehir merkezinin muhteşem manzarasını ziyaretçilerine sunacak olan 'Cam Seyir Teras ve Mesire Alanı Projesi'ni yerinde inceleyen Vali Salih Ayhan, "Bu mekan, Divriği'nin var olan turizm potansiyelini zirveye taşıyacak" dedi.

Evliya Çelebi'nin 'Methinde diller kısık, kalem kırıktır' dediği, UNESCO'nun dünya miras listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda devam eden restorasyon çalışmalarını da inceleyen Vali Ayhan, bu eserin titiz bir çalışmayla yeniden ziyarete açılacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Divriği Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title