Haberler

Tarih Kokan Kitaplar Beyoğlu’nda Yarıştı

4.Beyoğlu Sahaf Festivali'nin Kitap Müzayedesine Katılan Kitap Tutkunları İstedikleri Kitapları Almak İçin Kıyasıya Yarıştı.

Birbirinden değerli eserlerin satışa sunulduğu Taksim Gezi Parkı'ndaki festival alanında gerçekleşen müzayedeye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Demircan, festivali kitap müzayedesi ile taçlandırdıklarını söyledi

Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yoğun ilgi nedeniyle 3 Ekim 2010 tarihine kadar uzatılan Beyoğlu Sahaf Festivali'ni gezenler heyecanlı bir kitap müzayedesine tanık oldu. 14 Eylül 2010 tarihinden beri Taksim Gezi Parkı'nda devam eden festivalde 137 değerli kitap 2 Ekim Cumartesi günü müzayedeye çıktı. Kitap tutkunları saat 16.00'da festival alanında gerçekleşen müzayedede istedikleri kitaplara sahip olmak için kıyasıya bir yarış içine girdi. Müzayede Sait Faik Abasıyanık'ın 1944 yılı baskılı "Medar-ı Maişet Motoru" adlı kitabı ile başladı. Oldukça heyecanlı geçen müzayedede birçok değerli kitap meraklılarına gitti.

Festival'in İlk Kitap Müzayedesi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen müzayede dört yıldır düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali'nin ilk kitap müzayedesi olarak kayıtlara geçti. Müzayedeye çıkan kitaplar festivale katılan 76 sahafın kendi dükkânlarından seçtikleri tarihi, edebi, ilmi kitaplardan oluştu. Atatürk'ün 1927 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerine dağıttığı Osmanlıca baskılı Nutku, TBMM Albümü, Hadikatü'l-Cevami, Mukaddime-i İbn-i Haldun, Yavuz Sultan Selim Divanı, Eski İstanbul Evleri ve Boğaziçi Yalıları ile İbrahim Müteferrika Matbaası tarafından 1199'da basılan Tarih-i İzzi gibi değerli eserler de satışa sunuldu. Edebiyat dünyasının sevilen şair ve yazarlarının birbirlerine imzalayarak hediye ettikleri kitaplar müzayedede yoğun ilgi gördü.

Demircan: Festival ve Müzayede Gurur Verici

Beyoğlu Sahaf Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan festivali kitap müzayedesi ile taçlandırdıklarını belirterek şunları söyledi; "Bu müzayedede birbirinden değerli kitaplar var. Kitap tutkunları müzayedede tarihi bir miras olan kitaplara sahip olabilmek için birbirleri ile yarışacaklar. Bence bu yarış dünyanın en anlamlı yarışlarından biri. Müzayedede birbirinden değerli kitapları alanlar aynı zamanda umut alacak, hayal alacak sevgi alacak. Beyoğlu Belediyesi olarak kitapla insanımızı bir araya getirmekten ve bu müzayedeyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu festival ve müzayede gurur vericidir."

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title