Haberler

Tarhan: "Tüm Kesimlerin Beklentilerini Karşılayacak Bir Plan İçin Hassas Davranıyoruz"

MERSİN (İHA) – Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçenin gelişimi, sorunların çözümü ve yeni iş olanaklarının açılması için bir an önce 1/1000'lik imar planını hazırlayarak meclisin onayına sunmak istediklerini belirterek, ""Tüm kesimlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayarak...

MERSİN (İHA) – Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçenin gelişimi, sorunların çözümü ve yeni iş olanaklarının açılması için bir an önce 1/1000'lik imar planını hazırlayarak meclisin onayına sunmak istediklerini belirterek, ""Tüm kesimlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayarak ilçemizin gelişmesinin ve iş olanaklarının açılması için hassas davranıyoruz" dedi.

Mezitli Belediyesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon Çalışmaları kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Başkan Neşet Tarhan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, ilgili belediye görevlileri ve ilçede iş yapan sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz ve İmar Müdürü Arzu Bitigen tarafından planın süreciyle ilgili bilgiler aktarıldı.

"Hassas davranıyoruz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve önümüzdeki 20 yılın 1/5000'lik imar planının sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için ilçe belediyeleri tarafından yasal süre içerisinde 1/1000'lik planın hazırlanması gerektiğini söyledi. Planı hazırlarken belirli bölgelerin aciliyetine göre programlama yaptıklarını ifade eden Tarhan, "Tüm kesimlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayarak, ilçemizin gelişmesinin ve iş olanaklarının açılması için hassas davranıyoruz" diye konuştu.

Mezitli'nin planını hazırlarken tüm çevrelerin gereksinimlerini düşündüklerini vurgulayan Tarhan, "Biz planımızı daha önce Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/5000'lik plana uygun hale getireceğiz. Bunun yanında diğer ilçelerin de buna uyumlu planları paralel şekilde hazırlaması gerekiyor. Bu planları bir an önce hazırlayarak yatırımların önünü açabilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"1/5000'lik plan 20 yılın gereksinimlerini karşılamaya yetmeyecek"

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000'lik planın düşünüldüğü gibi önümüzdeki 20 yılın gereksinimlerini karşılamaya yetmeyeceğine vurgu yapan Tarhan, şunları söyledi: "Hazırlanmış olan plan 20 yıl sonrasını değil, ancak bugünün gereksinimlerini karşılayabilecek ölçektedir. Bu nedenle ben Büyükşehir Belediye Meclisinde plan onaylanırken olumsuz yönde oy kullandım. Zaten o dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Burhanettin Kocamaz da planın içine sinmediğini söyleyerek asıl sıkıntıyı ortaya koymuştur. Ancak haksızlık etmemek gerekiyor, böylesi büyük planlar hazırlarken herkesin gönlünü etmek mümkün olmayacaktır. Kentin gelişiminde geç kalmamak için rahatsızlıkları en aza indirecek şekilde biz de dikkatli davranacağız. Çünkü Mersin'in bekleyemeyecek sorunları var. Ulaşım sorunu, sanayinin kalkması hemen yapılması gereken işlerdir. Biz de bir an önce 1/1000'lik planı bitirip meclisimizin onayına sunarak zaman kaybetmemeye çalışıyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mezitli Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title