Haberler

Taraklıya Büyük Festival!

Şaban Mergül'ün önerdiği "Karavan Festivali" projesini çok önemli bulan Taraklı Kaymakamı anında start verdi.

"Bisikletini alıp gelene çay ve simit bedava", Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları ve ardından da hafta sonu 38 karavandan oluşan, 2 Kaycan Sakarya Karavancılar Sucuk Partisi'nin de oluşmasını sağlayan gazeteci Şaban Mergül, şimdi de Karavancılar festivalinin Taraklıda olmasına vesile oldu. Sapanca Kırkpınar'daki Sucuk Partisi'nin ardından Dünya Güzeli Almeda Abazi'yi götürdüğü Taraklı'da, öğle yemeğini birlikte yediği Kaymakam Muhlis Arslan ve Belediye Başkanı Tacettin Özaraman'a Karavancılar Festivalini öneren Mergül anında "olur" cevabını aldı.

Aldığı kararları bekletmeden yürürlüğe koyduğunu söyleyen genç kaymakam Arslan Şaban Mergül'e "Bu organizasyonu mutlaka yapalım. Hem de geleneksel olarak. Böyle bir festival yöremize çok olumluluklar katar. Hatta sonraki yıllarda Avrupalı karavancıları bile davet ederek uluslar arası boyuta getiririz" dedi. Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ın da aynı kararlılık içinde olduğunu gören Şaban Mergül hemen telefonla Ulusal Kap ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen'i arayarak Taraklı Kaymakamı Muhlis Arslan ile görüştürdü. Kaymakam Arslan ile UKKF Başkanı Ötügen uzunca bir konuşmanın ardından Karavancılar festivali tarihini 1 Haziran 2011 olarak belirlediler.

Kaymakam Arslan start verdi

"Mümkünlü" reklamı ile şu sıralar her yerde konuşulan Taraklı için gecesini gündüzüne katan Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman gibi, Taraklının genç ve dinamik yeni Kaymakamı Muhlis Arslan'ın da yöreye çok şey katacağı düşünülen Karavancılar Festivali için Taraklıda misafir olarak bulunan Dünya Güzeli Almeda Abazi'de "Bu muhteşem projenin bende üzerime düşenleriyle yanında olacağım" dedi. 1 Haziran 2011 gününde başlamasına karar verilen proje doğrultusunda Taraklıya gelecek olan UKKF Başkanı Erdal Ötügen ve bazı Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başakanı Tacettin Özkaraman'ın da katılımıyla Taraklı Kaymakamı Muhlis Arslan başkanlığın bir toplantı yaparak yer ve programın şeklini belirleyecekler.

Almeda Abazi Taraklıda Kraliçeler gibi ağırlandı

Kaycan Sucuk partisine katıldıktan sonra ailesi ile birlikte geceyi Taraklı'da geçirdi. Pazar gününü Belediye Başkanı Özkaraman ve Şaban Mergül ile gün boyu tarihi ve doğal güzelliklerini gezen Almeda Abazi yöre halkı tarafından kraliçeliğine yakışı şekilde ilgi gördü. Yöre esnafı tarafından birçok hediye alan Kraliçe Abazi tarihi yapılara "Tek kelime ile bayıldım" dedi. Türk vatandaşı da olmaya karar veren ve plaket töreninde "Sakarya'nın kızı olmak ve Sakarya kimliğini taşımak istiyorum demiştim. Bunda da çok haklı olduğumu bir kez daha gördüm. Taraklı için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

Defileler ve konserler de yapılacak

Karavancılar Festivali, Taraklının turistik ve doğal yapısına çok şey katılacağına da çok inandığını belirten Dünya Güzeli defile finalinde Taraklı Halk Eğitim Merkezi'nin kendisi için hazırlanacak defile finalinde de yer alacak. Taraklıda nerdeyse ayak basmadığı yer bırakmayan Kraliçe Abazi. Bir ara kaşık yapmaya da kalkıştı. Taraklılı kaşıkçı ustasının "Aman dikkat et, diğerleri gibi sende elini kesersin" uyarısından sonra bu isteğinden vaz geçen Abazi'ye birde kaşık hediye edildi.

Şener Şen'in Mümkünlü'de ki Hanımeli Konağı'da kaldı.

İstanbul'dan gelip, Taraklıda Hanımeli Konağı'nı butik otel olarak hizmete açan; Penbegül İnamlı ve F. Banu Tuğsavul tarafından işletilen, tarihi yapının lavanta kokulu odalarında kalan Almeda Abazi ve ailesi "Unutulmaz bir hafta sonu geçirdik, Buralarını unutmayacağız" dediler. Şener Şen'in meşhur Mümkünlü reklamını çektiği süre içinde de kaldığı Hanımeli Konağı şu sıralarda dolup taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title