Haberler

PFDK Asker Selamına 15 Bin TL Para Cezası Verdi

Güncelleme:

PFDK, Evkur Yeni Malatyaspor taraftarının ve futbolcuların Mehmetçik selamı ile Afrin'deki askere destek vermesi üzerine maçın geç başlamasını 15 bin TL ile cezalandırdı.

Son maçta Evkur Yeni Malatyaspor taraftarının ve futbolcuların Mehmetçik selamı ile Afrin'deki askere destek vermesi ve bundan dolayı maçın geç başlaması nedeniyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, sarı-kırmızılı ekibe 15 bin TL ceza verdi.

TFF YETKİLİLERİ MAÇIN GEÇ BAŞLAMASINI RAPOR ETTİ

Süper Ligin 19.haftasında geçtiğimiz 28 Ocak Pazar günü Malatya'da oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor karşılaşmasının başlangıç düdüğünden taraftarlar hemen önce asker selamıyla, Afrin'deki Mehmetçiğe destek vermişti. Taraftarların bu desteğine sahada bulunan futbolcular da katılarak selama durmuşlardı. Bu durumun, maçın TFF temsilcileri tarafından rapor edildiği öğrenildi.

Bunun üzerine PFDK kararında bu olay şu şekilde yer aldı: "Aynı müsabakada EVKUR YENİ MALATYASPOR Kulübünün, müsabakada zaman çizelgesine uyulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına…" karar verilmiştir.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ BU DURUMA DUYARSIZ KALMADI

PFDK kararlarının açıklanmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileriyle görüşerek sert bir ifadeyle tepkisini dile getirdiği ve Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na da tepkisini de ilettiği öğrenildi. Tüfenkci'nin ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonundan bu konuda bir açıklama beklediğini ilettiği de öğrenildi.

PFDK, EYMS- Sivas maçıyla ilgili olarak taraftarın neden olduğu saha olayları gerekçesiyle kulübe 45 bin TL para ile bir sonraki maçta güney kale arkası biletli taraftara tribüne girişlerinin engellenmesi cezası vermiş, ayrıca da 'zaman çizelgesine uyulmaması' gerekçesiyle de 15 bin lira para cezasına hükmetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Yeni Malatyaspor Bülent Tüfenkci Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (24)

GS44:

O selam veren taraftarın içinde bende vardım yine olsun yine yaparım. Bakanımız Sayın Bülent TÜFENKCİ'' nin göstermiş olduğu hassasiyeti Malatya'' lı olsun olmasın diğer siyasilerden de bekliyoruz. Biz Asker selamımızı da veririz gerekirse canımızı da Allah TÜRKÜ korusun. Not: Verilen maddi cezanın bir önemi yok zihniyeti kınıyoruz.

17
2
yanıtYanıtla
KARAKARTAL:

TFF ye fetöcü sorusturması açılsın

12
2
yanıtYanıtla
kog:

federasyon para toplamaya çıkmış yine

12
1
yanıtYanıtla
TEBRİKLE MALATYA:

askerimizin yanında olduğu ve desteklendiği belirtilmek istenmiş. bu ceza kesilecek bir durum değil. alkışlanacak bir durum. Malatyalıları ve Malatyasporu tebrik ediyorum.

9
1
yanıtYanıtla
tarafsız taraftar necmi:

yani herşeyimiz çok düzgün işliyor sanki de gidip ceza kesiyorsunuz ya! millet milyonlarca lira vergisini ödemez kaçırır oh mis, burda insanlar askere selam çakmış, amaç belli gidip ceza kesiyorsunuz. yazık! basiretsizlik.

9
1
yanıtYanıtla
Bunlar kovulmalı:

Tff ve uzantıları en kısa sürede gayri millilerden arındırılmalıdır, bu kararı alanda alınmasına neden olanında kanı bozuktur

8
2
yanıtYanıtla
Tff hain dolu:

Tff. nin başında yerli ve milli biri yok

8
0
yanıtYanıtla
misafir:

doktorlara destek yada unicef organizasyonu olsa idi ödüllendirilen bir takımımız olurdu.

8
0
yanıtYanıtla
RAMAZAN KILIÇ:

BU CEZAYI KALDIRSINLAR LÜTFEN MALATYA BU CEZAYI HAKETMEDİ BU CEZA MALATYA SPORA HAKARETİR KABUL ETMİYORUZ BU CEZAYI

6
1
yanıtYanıtla
Bedel isteriz:

Cezayı verende verilmesine sebep olan hainlerin tümü bedel ödemeli kovulmalı

yanıt1
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title