Haberler

Taraf Yazarına Yumurta Saldırısı

Çanakkale'de ´İnsan Hakları Günü´ Etkinliklerinde Taraf Yazarı Roni Margulies Boyalı ve Yumurtalı Protestoya Uğradı.

Çanakkale'de ´İnsan Hakları Günü´ etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy Tiyatro salonunda düzenlenen ´Çok Kültürlülük Perspektifinde Barışın Dilini Kurmak´ konulu panelde, Taraf Gazetesi Yazarı Roni Margulies boyalı ve yumurtalı protestoya uğradı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi 'nin , bu gün saat 14.,00' de Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu'nda düzenlediği panelin başkanlığını CHP Eski Çanakkale Milletvekili İsmail Özay yaptı. Eski Milletvekili Özay, panelistleri tanıtıp , konuşmasını yapmak üzere Taraf Gazetesi yazarı Roni Margulies' i anons etti.

Etkinliğin düzenlendiği salonda konuşmasına başlamak için ayağa kalkan Taraf Gazetesi Yazarı Roni Margulies'e tepki gösteren bir öğrenci, geçen hafta İstanbul'da yaşanan öğrenci olaylarını hatırlatarak, ´Burada barıştan söz edemezsiniz. Demokrasi maskesi altında , her fırsatta savunuculuğunu yaptığınız AKP' nin demokrasi anlayışını biz gayet iyi biliyoruz. Geçen hafta, İstanbul'da arkadaşlarımızın yediği dayaktır. Arkadaşlarımızın kafasına inen coptur´ diyerek cebinde bulunan yumurta ile içi boyalı su dolu poşetleri Taraf yazarına atmaya çalıştı. Protestocu gencin etrafındaki boyunlarında Sarı-Kırmızı-Yeşil renkli atkı bulunan gençler ise gence engelledi. Ancak, Panelin düzenlendiği salonun üç ayrı tribününden aynı anda protestoya destek geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)´nün çeşitli fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören yaklaşık 20 öğrenci, panelistlerdin bulunduğu sahneyi mavi boya ve yumurta bombardımanına tuttu. Öğrenciler, ´Yaşasın , devrimci dayanışma´ diye sloganlar attı.

Atılan boyaların büyük kısmı Taraf Gazetesi Yazarı Roni Margulies'e isabet etti. Yazarın elleri ve giysileri boyaya bulandı. Protestocu gence tepki gösteren bazı izleyiciler ise güç kullandı. Tekme tokat giriştikleri protestocu genci oturduğu yerden iteledi.

Panele başkanlık yapan CHP Eski Çanakkale Milletvekili İsmail Özay gençleri sakin olmaya çağırdı. Etkinlikte görev alan polisin protestocu gençleri salondan çıkarmak istemesi sırasında da kargaşa yaşandı.

Protestocu öğrencilerin salondan çıkarılmasının ardından üzeri boya içinde kalan Taraf Gazetesi Yazarı Roni Margulies, boyaya bulanan kazağını çıkardıktan sonra konuşmasını gerçekleştirdi.

Margulies, Kürtlerin olması sebebiyle bu tür toplantıların yapıldığını belirterek, ´Eğer Kürtler olmasıydı bu toplantılar yapılamazdı´ dedi.

Panelde ayrıca Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yunanlı İnsan Hakları Savunucusu Kostas Argaliotis, Batı Trakya Eski Milletvekili Mustafa Mustafa'da kısa süren birer konuşma gerçekleştirdi.

Protesto gösterisinde bulunan gençler Polis zoruyla salondan çıkarıldıktan sonra Kordon boyunda basın açıklaması yaptı. Protestonun sebebini, Margulies' in kaleme aldığı bir yazı dolayısıyla gerçekleştirildiğini belirterek,öTürkiye Devrimci değerlere yönelik yaptığı saldırılardan dolayı, bu gün bir İnsan Harkları Savunucusu olarak karşımıza çıkmasını,protesto etmek istedik Ancak, linç girişimi ile karşılaştıkö dediler.

Erdem SÜREK- Ersan KÜÇÜKKURU- ÇANAKKALE- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title