Haberler

Tanrıverdi, Salihli'de Açılış ve Temel Atma Törenlerine Katıldı

Manisa'nın Salihli ilçesinde açılış ve temel atma törenlerine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Türkiye artık dünyada hatırı sayılır bir ülke konumuna gelmiştir" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Salihli ilçesinde hayırsever vatandaş Mustafa Sönmez tarafından yaptırılan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılışı ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu bahçesine yaptırılan toplam 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı. Törenlere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli,

İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay,

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

110 bin TL'ye mal olan Ayşe - Ferit Sönmez 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılışındaki konuşmasında 2009 yılındaki Davos zirvesine değinen Tanrıverdi, "Davos'ta Sayın Başbakanımıza bir haksızlık yapılmıştı. Bu haksızlık karşısında Sayın Başbakanımız orada 'One Minute' diyerek çılgınca haykırmış ve o alanı terk etmişti. Çıktıktan sonrada şunu söylemişti. 'Benim için Davos bitti. Bundan sonra daha Davos'a gelmem.' Demişti. Şimdi hepiniz görüyorsunuz ki bu hafta İstanbul'da ekonomik form yapıldı ve görüyorsunuz ki bu dik duruşa, onurlu duruşa artık siz Davos'a gitmediğiniz zaman Davos sizin ayağınıza geliyor. Türkiye'ye geliyor. O açıdan bunlar Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren önemli olgulardır. Türkiye'nin kabuğunu kırdığını, Türkiye'nin dünyada hatırı sayılır bir ülke olduğunu açıkça göstermektedir. Sağlıktaki değişime fark etmeyen bir tane hemşerim var mı? Artık hastane kuyruklarında, eczane kuyruklarında bekleyen bir tane hemşerim var mı? Hastaneye gittiği zaman ben sağlam gittim hasta döndüm diyen bir tane hemşerim var mı? Yok. Ama önceden dayınız olmazsa hastanede muayene olamazdınız. Önce doktorun muayenesine gitmeden hastanede tedavi olma şansınız yoktu. Aylar sonrasına, haftalar sonrasını sıra verilir ne olacağı belli olmazdı. Şu an çok şükür sağlıkta önemli bir değişimi, dönüşümü gerçekleştirdik."dedi.

Tanrıverdi, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılışın ardından Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu'nun bahçesinde bulunan 250 Kız, 250 Erkek olmak üzere toplam 500 öğrenci kapasiteli yurdun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Tanrıverdi, "Burada bir yurt temeli atıyoruz. Gençler geleceğimizin teminatıdır. Eğitimli, bilinçli, bilgiyi yakalamış gençlerimiz ülkemizin sigortasıdır. Dolaysıyla gençlerimizin geleceğinin şekilleneceği ve geleceğe yönelik plan, proje, strateji belirleyecekleri böylesi bir mekanın temel atmasında bulunmak gerçekten bana ve inanıyorum ki sizlere büyük bir heyecan vermektedir. Eğitimin önünde engel yok. Burslar, krediler, yurtlar. Okumak isteyen tüm gençlerimiz için çok önemli imkanlar. Ak Parti iktidarımız gençlerimizin eğitimine büyük destek vermektedir, üniversitelerimizin sayısını arttırmıştır. Bugün Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz kalmamıştır. 81 vilayetin 81'inde üniversite vardır. Kimi illerimizde ikinci, üçüncü, dördüncü üniversitelerin açıldığını biliyoruz. Manisa'da tek üniversitemiz var ama tüm ilimiz geneline yayılmış Meslek Yüksek Okulları mevcuttur. İnşallah ilçelerimizde fakülteler açılacak. İnanıyorum ki Manisalı hemşerilerimiz hayırseverlerimizin de katkılarıyla Manisa'mız ikinci bir üniversiteye kavuşacaktır. Bu büyük Manisa'ya yakışan bir eğitim merkezi olacaktır."

Tanrıverdi, temel atma töreninin ardından Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu'nun mezuniyet törenine katıldı. Tanrıverdi, burada okulda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Tanrıverdi Ak Parti Salihli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title