Haberler
BBC

Filipinler Lideri Duterte'nin "Tanrı Aptal" Demesi Katolikleri Öfkelendirdi

Güncelleme:

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, tanrının "aptal" olduğunu söyledi. Duterte'nin sözleri, nüfusun yüzde 86'dan fazlasının Katolik olduğu ülkede öfke yarattı.

Rodrigo Duterte, televizyonda yayımlanan konuşmasında Tanrıya aptal dedikten sonra İncil'de Adem ve Havva'nın Tanrı'nın gözünden düşmesi hikayesini ve Hristiyanlıktaki ilk günah anlayışını da eleştirdi. Duterte tepki çeken son açıklamalarını, cumhurbaşkanlığı yarışına girmeden önce belediye başkanlığı görevinde bulunduğu Davao kentinde yaptı.

PAPA'YI DA ELEŞTİRMİŞTİ

Kilise ve çok sayıda Filipinli Duterte'nin açıklamalarını kınarken, Dutarte'nin ofisinden yapılan açıklamada Devlet Başkanı'nın kişisel fikirlerini dile getirdiği vurgulandı.

Rodrigo Duterte daha önce de Papa'yı sert bir dille eleştirmiş ve çoğu kişi tarafından "saldırgan, zalim ve kadın düşmanı" olarak nitelendirilmişti.

PSİKOPOS "DELİ" DEDİ

Psikopos Arturo Bastes ise son sözleri sonrası Duterte'yi "deli" diye tanımladı ve insanlara "günahkar sözleri ve diktatör eğilimleri" için dua etmeleri çağrısında bulundu.

Duterte, Kilise'yi açıkça eleştirmesiyle biliniyor. Açıklamaları özellikle sosyal medyada tartışma ve tepki yaratıyor.

Filipinler lideri tepki yaratan açıklamaları ve rakiplerine karşı pek sözünü sakınmamasıyla tanınıyor.

CİNAYET İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ

Rodrigo Duterte iki yıl önce suç ve yolsuzluğa karşı sert bir tutum takınma vaadiyle iktidara gelmişti. Uyuşturucu kullanıcıları ve satıcılarına karşı yargısız infazları büyük tepki yaratmıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, bu infazlar ve uyuşturucuyla mücadelede işlenen suçlar konusunda soruşturma başlatmıştı.

Duterte geçen yıl da gençliğinde birini bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etmişti.

OBAMA'YA DA KÜFÜR ETMİŞTİ

Duterte'nin tepki çeken açıklamaları Rodrigo Duterte daha önce de ülkesindeki milyonlarca uyuşturucu bağımlısını katletmekten mutlu olacağını söylemiş ve uluslararası arenada aldığı eleştirilere karşı ABD Başkanı Barack Obama'ya "O.çocuğu" demiş ve AB'yi ikiyüzlülükle suçlamıştı.

Nisan 2016'da da Davao'da yaptığı seçim konuşmasında 1989'da öldürülen Avustralyalı bir kadın misyoner için "Çok kızmıştım çünkü tecavüze uğramıştı. Ama çok güzeldi ve Belediye Başkanı ilk sırayı almalıydı. Çok yazık" demişti.

Daha sonra kampanya yetkilileri Duterte adına özür dilemişti.

Rodrigo Duterte daha önce de Filipinli askerlerin kadın komünist isyancıları cinsel organlarından urgumaları gerektiğini de söylemişti.

Duterte geçen hafta da ülke dışında çalışan Filipinli bir kadın işçiyi canlı yayında dudaklarından öpmesiyle haberlere konu olmuştu.

BBC

Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

Dürbünlü:

Bu adam papaza çatıyor,,onlara aptal diyorsa,,dogru söylemiş demektir..avrupada yaşayan biri olarak,,hıristiyanlıgın içi papazlar tarafından boşaltılmış,kendi fikirleriyle doldurulmuştur..şu anda aslını koruyan tek hak din İslam’dır.

13
1
yanıtYanıtla
Yorgo Sirtakis:

Aynen Katılıyorum Dürbünlü Bey...!!

yanıt8
yanıt1
makarios italyanos:

Haklısın PAPADAPOULUS

yanıt0
yanıt0
atos, purtos, dürtenyan:

Haklısın MAKARİOS İTALYANOS

yanıt0
yanıt0
SEVİLAY:

FİLOZOF Cahilinin Nicola Tesla hakkındaki sözü büyük bir uydurulmuş yalandır.Nicola Tesla İlahiyatcı değil Fizikcidir.

3
0
yanıtYanıtla
DÜRBÜNSÜZ:

KÖRMÜSÜN KOSKOCA MANŞETİ TÜRBÜNLE BİLE GÖREMİYORSUN. HAŞA ! TANRI APTAL DIYOR MELUN ADAM.

3
0
yanıtYanıtla
ABDULMACİD:

TANRIM ÇARP ŞUNU DA GÜNÜNÜ GÖRSÜN.

1
2
yanıtYanıtla
NIETZSCHE:

TANRI: HEMEN ÇARPIYORUM

yanıt4
yanıt0
gerçek:

NIETZSCHE, kimi çarpıyon, kendin çarpılmışsın zaten

yanıt0
yanıt0
KIZILTUGAY:

Din ile alâkalı fikirlerini eleştirebiliriz ama uyuşturucu ile alakalı yaptığı icraatler takdire şayan.bizim memlekette ise her köşe başında,okul önlerinde,çarşıda,pazarda torbacı kaynıyor.ilköğretim öğrencilerinden bile kullanan var ve hızlıca yayılıyor,cezası Ne? 2 kelimeye bakıyor"kullanıcıyım" dedi mi yırtıyor!çözüm ne?cevap belli,filipinler gibi olduğu yerde İNFAZ!

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title