Haberler

Tanıtım Rehberine Sivas Olaylarının Eklenmesi Tepki Çekti

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Sesob) Başkanı Beşir Köksal, Sivas'ın Sektörel Firmalarının Yer Aldığı Tanıtım Rehberinde Madımak Oteli'nde Çıkan Olayların Anlatılmasına Bir Anlam Veremediğini Söyleyerek Rehberin Toplatılmasını İstedi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Sivas'ın sektörel firmalarının yer aldığı tanıtım rehberinde Madımak Oteli'nde çıkan olayların anlatılmasına bir anlam veremediğini söyleyerek rehberin toplatılmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklama yayan SESOB Başkanı Beşir Köksal, Sivas'ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkara yönelik olarak hazırlanıp dağıtımına başlanan ve Sivas'ın sektörel firmalarının yer aldığı rehberde Sivas olaylarının tekrar gündeme getirilmesini şiddetle kınadıklarını belirtti. Köksal, "Sivas'taki firmaların adres bilgileri ve reklamlarının yer aldığı rehberde Sivas olayları, rehberin sonundaki 'Festival ve Şenlikler' bölümüne konmuştur. Sivaslılar olarak hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bu olayın

hele hele de bir ticari rehberde tekrar hatırlatılmasına bir anlam veremedik" dedi.

2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen ve asla tasvip etmedikleri olayların Sivaslıları ve Sivas'ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarı derinden üzdüğünün altını çizen Köksal, "Bizler esnaf ve sanatkarın temsilcileri olarak bu tür olaylara her zaman karşı olduğumuzu ve hiçbir zaman tasvip etmediğimizi her platformda söylüyoruz. Gittiğimiz her yerde de bu olay ile Sivas'ın çok zarar gördüğünü belirtiyoruz. Aradan yıllar geçmesine rağmen Sivaslılar olarak bu olayın hatırlatılmaması için elimizden geleni

yapmaya çalışıyoruz. Sivaslılar, yıllarca Alevisi ve Sünnisi ile birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor. Bunun güzel örneklerinden biri de birlikte yapılan aşuredir" diye konuştu.

Birçok güzel örneklerin bulunduğu Sivas'ta yıllar önce meydana gelen bir olayın ticaret rehberinde yer almasını şiddetle kınadıklarını kaydeden Köksal, "Sivas'ta son yıllarda yaşanan birlik ve beraberlik her kesim tarafından takdir edilmektedir. Sivas sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve huzur kentidir. Dayanışma içerisinde Sivas'ın her alanda gelişmesi için çalışılırken, bu tür olayların tekrar gündeme getirilerek Sivas'ın olumsuz yönde tanıtılmasına asla fırsat vermeyeceğiz, vermek de istemiyoruz. Sivas'taki

esnaf ve sanatkarımızın destekleri ve vermiş oldukları reklam ücretleriyle hazırlanan bu rehber, Sivas'ın tanıtımına da olumsuz yönde etki edecektir. Sivas'ın kötü yönde reklamını yapan firma yetkililerini göreve davet ederek bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. SESOB Başkanı Beşir Köksal, Sivaslılar'dan toplanan paralarla hazırlanan bu rehberin dağıtımının durdurulmasını ve yanlışlığın düzeltilmesini beklediklerini vurguladı.

(İG-YS-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title