Haberler

Tan: ''İran İle Pkk'ya Karşı Ortak Bir Harekat Olmadı''

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye'nin İran ile terör örgütü PKK'ya karşı herhangi bir ortak harekatı olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye'nin İran ile terör örgütü PKK'ya karşı herhangi bir ortak harekatı olmadığını söyledi.

Tan, haftalık basın toplantısında, ''Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına İran ile birlikte operasyonlar düzenlediği'' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, bu konuda daha önce yapılan açıklamaları da hatırlatarak, şunları söyledi:

''İran ile PKK'ya karşı herhangi bir ortak harekatımız olmamıştır. İran ile sınırlardan geçişte, sınırların güvenliğiyle ilgili işbirliğimiz mevcuttur. Bunun dışında, PKK'ya yönelik operasyonel zeminde bir işbirliğimiz mevcut değildir.''

Tan'a bir gazetede yer alan ''İsrail'in, Hizbullaha füze götürdüğü ihbarı üzerine iki İran uçağını Diyarbakır'a indirilerek arandığı'' yönündeki haber de hatırlatıldı.

''Türkiye'nin daima uluslararası kurallar ve mutabakatlar çerçevesinde hareket etmeye özen gösteren bir ülke olduğunu'' belirten Tan, gazetede söz konusu edilenin de bu çerçevede gerçekleşen bir husus olduğunu'' söyledi.

Tan, ''Uluslararası kurallar dışında herhangi bir uygulamanın söz konusu olmadığını'' belirterek, bunun her iki ülke tarafından da bilinen bir husus ve rutin bir uygulama olduğunu kaydetti.

''Uçakların aranması talebinin İsrail'den gelip gelmediğinin'' sorulması üzerine Tan, ''Her ülke kendi kararlarını kendi alır, karar verir ve uygular'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title