Haberler

Tam kapanmaya saatler kala İDO'da yoğunluk devam ediyor

Güncelleme:

Tam kapanmaya saatler kala İDO'da yoğunluk devam ediyor İstanbullular kısıtlamayı fırsat bilip şehir dışına akın etti Tam kapanma kararının uygulanmasına saatler kala Yenikapı İDO iskelesinde yoğunluk arttı.

Tam kapanmaya saatler kala İDO'da yoğunluk devam ediyor

İstanbullular kısıtlamayı fırsat bilip şehir dışına akın etti

İSTANBUL - Tam kapanma kararının uygulanmasına saatler kala Yenikapı İDO iskelesinde yoğunluk arttı. Kısıtlamayı fırsat bilerek şehir dışına çıkmak isteyen İstanbullular oluşturduğu yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

Korona virüsle mücadele kapsamında bu akşam saat 19.00'da başlayacak ve 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek olan tam kapanma öncesi, İstanbul'un birçok noktasındaki yoğunluk oluştu. Kısıtlama başlamadan megakentten ayrılmak isteyen vatandaşlar, Yenikapı İstanbul Deniz Otobüsleriiskelesinde de akşam saatlerine doğru yoğunluğa neden oldu. Metrelerce araç kuyruğunun olduğu iskele önünde araçlarından inen yolcular ise dikkat çekti. Yenikapı İDO iskelesine akın etti. İDO'da yaşanan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

"Bilet bulmakta sıkıntı yaşamadık"

Bursa'ya gitmek için İDO iskelesi önünde sıra bekleyen bir yolcu Huzeyfe Metin, "Ailemin yanına gidiyorum. 3 gün içinde alınan bir karar olduğu için gitmek bizi zorladı. Çünkü işlerimizi toparlamakta sıkıntı yaşadık. Arabayı tercih etmedik, yaya olarak gidiyoruz. Biletimizi pandemi tedbiri alınır alınmaz böyle bir yoğunluk olacağını tahmin ettiğimiz için erken aldık. Bilet bulmakta sıkıntı yaşamadık. Eş dosttan duyduğumuz kadarıyla herkes çok sıkıntı yaşamış" dedi.

"İstanbul'da dört bir duvar arasında evde oturuyoruz"

Bayramı buruk geçireceğini ifade eden Aysun Oral, "Yazlığımıza gidiyoruz, kaçıyoruz. Eşim ve kızımla beraber gidiyoruz. Biraz orada hava almak istedik. En azından yazlığımızda açık bir balkonumuz ve bahçemiz var. İstanbul'da dört bir duvar arasında evde oturuyoruz. Çocuğum için değişiklik olacak oda bunalıma girmiş durumda. Bayramı da buruk geçireceğiz. Kimseyle görüşemiyorsun. Telefonda online sistemle görüşüyoruz. Bilet almakta zorlanmadık ama baya bir yoğunluk var. Sırada yarım saattir bekliyoruz. Yeni geldik daha ne kadar süre bekleyeceğiz bilmiyorum. Çok sıkıldık indik araçlardan. Baya bir trafik vardı" şeklinde konuştu.

"Çocuklarda çok sıkıldılar"

Yazlığa gideceklerini söyleyen Vidan Bostan, "Biz Yalova'ya gidiyoruz. 1 saattir burada sırada bekliyoruz. 1 buçuk saattir de yoldayız. Fatih'ten çıktık yola. Eşim ve çocuklarımla beraber Esenköy'e yazlığımıza doğru gideceğiz. Yer değiştirmemizin sebebi hava almak ve çocuklarda çok sıkıldılar ama yine evlerde oturacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title