Haberler

Tam Gaz Provokasyona Devam

Van Milletvekili Özdal Üçer K. Irak'ta, "Dağlardaki Gerillalardan, İmralı'dan, Kürt Halkından Asla Vazgeçmeyiz" Dedi.

Kapatılan DTP milletvekilleri ve belediye başkanları Kuzey Irak’ta Mahmur Kampı’ndan sonra Duhok yakınlarında Türkiye’den göçedenlerin yaşadığı iki kampı daha ziyaret etti. Van Milletvekili Özdal Üçer, “Biz asla Mahmur halkından, dağlardaki gerillalardan, İmralı’dan, Kürt halkından asla vazgeçmeyiz” dedi.

Kuzey Irak’ta önceki gün Mahmur Kampını ziyaret eden kapatılan DTP’nin Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Van Milletvekili Özdal Üçer, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar, bugün de Duhok’a bağlı Smel İlçesi yakınlarında bulunan BM denetimindeki Sabir ve Miseri kamplarını ziyaret etti.

Yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı Miseri Kampı’nın girişinde Kürt bayrakları, Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamaları ile karşılanan heyet için kamp sakinleri sık sık, ‘Yaşasan başkan Apo’, ‘Yaşasın başkan Mesut Barzani’ sloganlarını attı.

Kampta heyetten önce söz alan Smel Kaymakamı İsmail Mustafa, Kürdistan’ın 4 parçaya bölünmediğini, kalplerinde Kürdistan’ın her zaman tek parça olduğunu söyledi. Konuşmasında Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Kuzey Kürdistan diye söz eden Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, şunları söyledi:

“Yüzyıldır her Kürt yaşadığı coğrafyada sürekli zulümle, inkarla karşı karşıya kaldı ama her zaman onurlu bir direniş sergiledi. Güney Kürdistan (Kuzey Irak) nasıl ki özgür bir Kürdistan varsa biz inanıyoruz ki Kuzey’de de (Güneydoğu Anadolu Bölgesi) bu özgürlük bir gün olacaktır. Kuzey Kürdistan’da 100 yıldır mücadele veriliyor. Son 30 yıl verilen mücadele sayesinde şu anda yaklaşık 100 belediye bizim yönetimimiz altında. Bütün saldırılara ve engellemelere karşı bu belediyeleri kazandık. 15 gün önce onların birliğini bozacağı, iradelerini tanımayacağız diyerek partimizi kapattılar. Bugün ise 16 belediye başkanımızı gözaltına almışlar. Onları kınıyoruz. Bütün dünya, Türk devleti ve AKP şunu çok iyi bilsin ki, bizim için mezarlıklarda kazsalar biz özgürlüğümüzden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunların hepsi oyun ve tasfiyedir. Bizim mücdelemizi tasfiye etmek istiyorlar ama başaramazlar. Halkımız duyarlıdır, kimliğini, dilini, kültürün çok iyi biliyor. Halkımız derdinin ilacını da bir doktor gibi iyi biliyor. Ama onların yaptığı planların hepsi tasfiye üzerinedir. Halkımız derdinin ilacını, reçetesi Öcalan’dır, savaşın durmasıdır, barışın gelmesidir.”

Van Milletvekili Özdal Üçer, “Yaşasın Kürdistan’ın birliği” diyerek başladığı konuşmasına, “Kuzey Kürdistan’da da (Türkiye), Güney Kürdistan’da olduğu gibi barış ve özgürlük gelmezse biz bu davadan asla vazgeçmeyiz. Biz asla Mahmur halkından, dağlardaki gerillalardan, İmralı’dan, Kürt halkından asla vazgeçmeyiz” dedi.

Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, “AKP hükümeti ve Tayyip Erdoğan, Kürt sorununu çözeceğiz diyor. Ancak hepiniz biliyorsunuz ki bu açılım değil sadece kapatmadır, öldürmedir, imha etmektir. Kimse AKP’ye güvenmesin, inanmasın. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Bizler birlik olursa ancak başarıyı elde ederiz” diye konuştu.

Heyet daha sonra Türkiye’ye dönmek için kamptan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title