Haberler

Tam 4.7 Milyon Euro

Bu, Eski Çin İmparatoru Kangşi'nin Mühürü. 300 Bin Euroya Satılacaktı Ama Bir Çinli 4.7 Milyon Verdi.

Bu, eski Çin İmparatoru Kangşi'nin mühürü. 300 bin euroya satılacaktı ama bir Çinli 4.7 milyon verdi.

Fransa'nın güneybatısındaki Toulouse kentinde düzenlenen müzayedede, Çin İmparatoru Kangşi'nin (1654-1722) mührü 4,7 milyon euro (yaklaşık 9 milyon YTL) rekor fiyatla satıldı.

Müzayede yetkililerinden Herve Chassaing, ödenen miktarın, dünyada bir mühre verilen en yüksek fiyat olduğunu belirtti. Chassaing, 300 bin euro (yaklaşık 577 bin YTL) açılış fiyatıyla satışa sunulan mührün, aynı zamanda bir Çin parçasına Avrupa'da verilen en yüksek fiyata ulaştığını kaydetti.

Chassaing, mührün telefonla artırmaya katılan bir Çinliye satıldığını ve satış masraflarıyla birlikte toplam fiyatın 5 milyon 627 bin euro olduğunu açıkladı.

Mühür, Fransa Kralı 14. Louis'nin çağdaşı, Çing Hanedanlığının ikinci İmparatoru Kangşi'nin 130 mührü arasında yer alıyor. 3 kilogram ağırlığındaki mührün Toulouse'da, eserin değerinden hiç haberi olmayan bir ailenin evinde tesadüfen bulunduğu ve Çin'de "kayıp" olarak kayıtlara geçtiği de ifade ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title