Haberler

Talat ve Ban Ki-moon'un Telefon Görüşmesi

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Telefonda Yaptığı Görüşmede, Kıbrıs Sorununun Son Durumuyla İlgili Karşılıklı Değerlendirmelerde Bulunduğunu İfade Etti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile telefonda yaptığı görüşmede, Kıbrıs sorununun son durumuyla ilgili karşılıklı değerlendirmelerde bulunduğunu ifade etti.

Erçakıca, Cumhurbaşkanı Talat'ın Moon'la 13 Temmuz'da yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili yazılı açıklamasında, görüşmenin Talat'ın talebiyle gerçekleştiğini belirtti. Erçakıca, açıklamasında şunları kaydetti:

"Görüşmede, Cumhurbaşkanımız ve Genel Sekreter, genel olarak Kıbrıs sorununun içinde bulunduğu son durumu ele alarak, karşılıklı değerlendirmede bulunmuşlar; özel olarak ise Lokmacı Kapısı'nın geçişlere açılması, adadaki mayınların temizlenmesi ve yapılması öngörülen liderler görüşmesine ilişkin fikir alışverişinde bulunmuşlardır. Bu görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Luton Town ve Çetinkaya futbol takımları arasında oynanması planlanan, ancak Rum tarafının yoğun baskısı sonucu

gerçekleştirilemeyen futbol karşılaşmasına değinerek, Kıbrıslı Türkler üzerindeki izolasyonların kaldırılması yönünde çağrısı bulunan BM Sekreterliği'ne ilgili taraf olarak bu yöndeki şikayetlerini ve taleplerini de iletme fırsatını bulmuştur. Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Sekreter, uygun zamanda biraraya gelme konusunda da mutabık kalmışlardır."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Erçakıca, yapıcı geçen görüşmeyi Genel Sekreter BanKi-Moon'un da olumlu nitelemesinden memnuniyet duyduklarını da belirtti.

(MG-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title