Haberler

Talat'tan Gambari'nin Önerilerine Olumlu Yanıt

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kendisiyle Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos Tarafından 8 Temmuzda Alınan Kararların İleri Götürülmesini Sağlamak Amacıyla Yöntem Öneren Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Gambari'nin Mektubuna Olumlu Yanıt Verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, kendisiyle Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos tarafından 8 temmuzda alınan kararların ileri götürülmesini sağlamak amacıyla yöntem öneren Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Gambari'nin mektubuna olumlu yanıt verdi.

Kendisine ve Papadopulos'a öneriler içeren birer mektup gönderen Gambari'ye, yine mektupla yanıt veren Cumhurbaşkanı Talat, BM'ye dün iletilen cevabi mektubunda, Gambari tarafından önerilen yöntemleri olumlu bulduklarını bildirdi.

Kıbrıs Türk tarafının, BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürütülecek özlü müzakereler aracılığıyla Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması hedefine bağlı olduğunu ve bu çözümün daha fazla gecikmemesi gerektiğini BM Genel Sekreterliğine bildiren Talat, kapsamlı çözüme yönelik özlü görüşmelerin başlaması için 2007 yılının ilk çeyreğinin hedef alınmasını, memnuniyetle karşıladıklarını da vurguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, ''Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanan mektupta, Sayın Gambari'nin mektubunda var olan belirsizliklere ilişkin endişelerimiz de dile getirilmiş ve bu belirsizliklerin, Kıbrıs Rum tarafının, hem 8 temmuz sürecini hem de kapsamlı çözümü geciktirme taktiğine devam etmesine olanak tanımasından endişe duyduğumuz belirtilmiştir'' dedi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos da Gambari'nin, 8 temmuz anlaşmasının hayata geçirilmesi çabalarını hızlandırma hedefiyle KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a ve kendisine gönderdiği mektuba, Rum tarafının olumlu yanıt verdiğini açıkladı.

Papadopulos, Rum tarafının yanıtının Gambari'ye cuma günü gönderildiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title