Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Talat'tan Çorum Belediyesine Ziyaret

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çorum Belediyesini ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çorum Belediyesi'ni ziyaret etti.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun da hazır bulunduğu ziyarette eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Belediye Başkanvekili Zeki Gül ile görüştü.

Çorum'un etkileyici bir kent olduğunu dile getiren Talat, Ankara'ya yakın olmasına rağmen Çorum'a ilk defa geldiğini ifade etti.

Çorum'da hayatın daha rahat olduğunu dile getiren Talat, "Ekonomisi gelişmiş bir kent. Benim gözlemlerin arasında bunun sağladığı bir özgüven var Çorumlularda. İşsizlik oranının daha düşük olduğu ekonominin doğal olarak daha çok geliştiği örenyerleri, müzeleri ile son derece üst seviyede kültürel birikimi olan bir kent. Hititlerin yaşadığı yerleri gezerken çok etkilendim. Turizm açısından önemli tarihi eserleri kullanması ondan yararlanması gelecekte sanayisi yanında turizmi de Çorum'u ileriye götürecektir. Belediye yetkililerini, diğer kurumları ve Çorumluları yaptıkları katkılardan dolayı kutluyorum" dedi.

ESKİ DOSTUMU BURADA GÖRMEKTEN DOLAYI MUTLUYUM

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun çok eski bir dostu olduğunu belirterek, Çorum'da kendisini görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye de geçmiş olsun dileklerini ileten Talat, "Kayınbiraderinin geçirmiş olduğu kazadan bir an önce iyileşmesini temenni ediyorum. Bu olay iyileşme ile hafızalarda bir hatıra olarak kalır" diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Çorum'u ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek,

"Çorum ile Kıbrıs arasında iki yıldır güzel bir bağ oluştu. Çorumlu Kıbrıs gazilerimizi 40 yıl sonra savaştıkları topraklara Çorum Belediyesi olarak götürdük. Orada beraber savaştıkları arkadaşlarıyla eski günleri yaad ettiler. Kıbrıs'ta bulunan mücahitlerimiz, gazilerimizi de Çorum da ağırladık. Bu ziyaretlerimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz. Sizinde bu ziyaretiniz Çorum ile Kıbrıs arasında daha güçlü bir bağ kurulmasına vesile olacağınızı düşünüyoruz. Çorum Anadolu da sanayileşmesini tamamlamış ve gelişmeye açık illerimizden bir tanesidir. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar ile daha iyi hale geleceğine inanıyoruz. Düzenlenecek olanak konferansta bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Çorum ve Türkiye'ye katkı sağlanacak her yerde en üst düzey olarak bulunan Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu yada bizleri yalnız bırakmadığı için müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir, Turhan Candan'ında katıldığı ziyaret sonunda Gül, Talat'a cam vazo hediye etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mehmet Ali Talat Salim Uslu Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title