Haberler

Talat: "Rusya ve Fransa, Rum Militanı Gibi Çalışıyor"

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rusya ve Fransa'nın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Her Zaman Rumlar Lehine Tavır Takındıklarını Belirterek, "Rusya ve Fransa, Güvenlik Konseyi'nde Rum Militanı Gibi Çalışıyor" Dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rusya ve Fransa'nın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde her zaman Rumlar lehine tavır takındıklarını belirterek, "Rusya ve Fransa, Güvenlik Konseyi'nde Rum militanı gibi çalışıyor" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Talat, Sim Radyo'da yaptığı açıklamada, Rusya ve Fransa'nın tutumunu eleştirdi.

Rusya'nın son olarak, BM Barış Gücü'nün Kıbrıs'taki görev süresinin uzatılmasıyla ilgili Güvenlik Konseyi kararına Yeşilırmak kapısının açılmasını katmaya çalıştığını kaydeden Talat, Fransa'nın da Rusya'nın bu tutumuna destek verdiğini anlattı. Talat, "Rusya militanca, Rum tarafının militanı gibi çalışıyor ve Yeşilırmak kapısının açılması talebini Güvenlik Konseyi kararına katmaya çalışıyor. Fransa da buna destek veriyor. Rusya ve Fransa Güvenlik Konseyi'nde Rum militanı gibi çalışıyor" diye konuştu.

Talat, Türk tarafının girişimleriyle Rusya'nın bu talebinin reddedildiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title