Haberler

Talat: Rum Tarafının Öneriyi Kabul Etmesini Zaten Beklemiyordum

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Önerisinin Rum Yönetimi Tarafından Kabul Edilmesini Zaten Beklemediğini Söyledi. Lahey ve Brüksel'deki Temaslarını Tamamlayarak Ada'ya Dönen Talat, Ercan Havaalanı'nda Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin önerisinin Rum yönetimi tarafından kabul edilmesini zaten beklemediğini söyledi. Lahey ve Brüksel’deki temaslarını tamamlayarak Ada’ya dönen Talat, Ercan Havaalanı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Talat, Türkiye’nin önerilerinin Rum yönetimi tarafından kabul edilmesini beklemdiğini ifade ederek şunlar söyledi: “Rum tarafının bütün çabası limanların falan açılması değil aslında. Kıbrıs sorununun Avrupa Birliği sürecine sokulması ve Avrupa Birliği çerçevesinde çözüm bulunmaya çalışılması. Dolayısıyla Rum tarafının Türkiye’nin mantıklı önerisini kabul etmesini beklemek zaten doğru olmazdı. Ancak önemli olan sadece Rum tarafı değil. Avrupa Birliği ne düşünüyor, Avrupa Birliği bu olayı nasıl algılıyor. O önemli. Eğer Avrupa Birliği bu olayı olumlu yönde algılıyorsa ve bu yönde bir çalışma yaparsa, sonuçta Rum tarafının Avrupa Birliği içinde var olan gücü dışında kullanabileceği başka bir ittifakı olmayacaktır. Dolayısıyla bu konuda Türkiye’nin önünün tıkanması artık söz konusu olmayacaktır. Önemli olan bunu sağlamaktırö

‘RUM TARAFI İÇİN İSTEMENİN SINIRI YOK’

Talat, Rum tarafının en iyi öneri yapılsa bile olumsuz tavrını sürdüreceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Türkiye’nin bütün limanları ve havaalanları açılsa, Ercan’ın ve Mağusa limanının engelsiz bir şekilde kullanılmasını kabul etmezler. Biliyorsunuz buna karşılık Maraş’ı da istiyorlar. Yani istemenin sınırı yok Kıbrıs Rum tarafı açısından." Talat basın toplantısında Brüksel ve Lahey’de yaptığı görüşmelerle ilgili de basın mensuplarına bilgi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title