Haberler

Talat-papadopulos Görüşmesi

Kıbrıs Rum Siyasi Liderlerinin, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos Arasında Yarın Yapılacak Görüşmeye İlişkin Fazla Beklentileri Yok.

Kıbrıs Rum siyasi liderlerinin, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos arasında yarın yapılacak görüşmeye ilişkin fazla beklentileri yok.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Politis, siyasi liderlerin tümünün yarınki görüşmeye ilişkin beklentilerinin düşük olduğunu yazdı. Gazete, Papadopulos'un ise görüşmede "8 Temmuz anlaşmasının hayata geçirilmesinde ısrarlı olacağını kaydetti. Habere göre hükümet kaynakları da, "Papadopulos'un, Rum tarafı için olumlu addedilen bu sürecin terk edilmesinde istekli olmadığını" belirtti. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın "iki lider arasındaki doğrudan müzakere" önerisinde bulunmasının

beklendiğini de belirten Rum hükümet kaynakları, ancak Papadopulos'un "8 Temmuz anlaşmasından uzaklaşmayı kabul etmeyeceğini" dile getirdi.

Habere göre DİSİ partisi Başkanı Nikos Anastasiadis, "Hükümet ortaklarının iki toplumlu, iki bölgeli federal çözüm konusunda devam eden tartışmaları, Rum Yönetimi'nin uluslararası güvenilirliğini yaralıyor, içte de karışıklığa neden oluyor. Talat-Papadopulos görüşmesinin, çıkmazın aşılması için yeni bir girişimin başlangıcı olmasını diliyorum. Türkiye'deki derin devletin Kıbrıs sorununa iki devletli çözüm arzusunun, Kıbrıslı Rum siyasetçiler tarafından da benimsenmesinden üzüntü duyuyorum" dedi.

Anastasiadis ayrıca, görev süresinin bitimine beş kala, özlü hazırlık olmadan ve açık gündemle görüşmeye karar veren Papadopulos'u eleştirdi.

(MG-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title