Haberler

Talat -Hristofyas Görüşmesi Sona Erdi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kısrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kapsamlı Kıbrıs Müzakereleri Çerçevesinde Bugün Yaptığı Görüşme Sona Erdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kısrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün yaptığı görüşme sona erdi.

Liderler, heyetlerarası görüşmeden önce 50 dakika başbaşa biraraya geldiler, daha sonra da heyetlerarası görüşmeye geçildi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, 3 saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, liderlerin bugün verimli ve olumlu bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Downer, görüşmede, yargı konusunun ele alındığını bildirdi ve oluşturulacak federal yapıda yer alacak bağımsız organların, yani yüksek mahkeme ve sayıştay konularının ele alındığını kaydetti.

Downer, bir soru üzerine, bugünkü görüşmede çözümsüzlüğü aşma mekanizması konusunun tartışılmadığını, bu konunun bir sonraki görüşmede ele alınabileceğini dile getirdi.

Liderler arasındaki bir sonraki görüşme 25 Kasım Salı günü yapılacak.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title