Haberler

Talat: '3. Tur İçin İstekliyiz'

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yoğunlaştırılmış Kıbrıs Müzakerelerinin Üçüncü Turunun Yapılması Konusunda İstekli Olduklarını, Ancak Bu Konuda Bir Karar Verilmediğini Belirterek, 'Herhalde Müzakereler Devam Edecek' Dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakerelerinin üçüncü turunun yapılması konusunda istekli olduklarını, ancak bu konuda bir karar verilmediğini belirterek, ''Herhalde müzakereler devam edecek'' dedi.

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüşmesinin ardından, makamına dönüşünde yaptığı açıklamada, tam gün görüşme yaptıklarını, ''yönetim ve güç paylaşımı'' konusunu ele aldıklarını ve konuya yarın da devam edeceklerini kaydetti.

Sonucun, üçüncü günün sonunda belli olacağını belirten Talat, ''bir sonuca varılabilecek mi, bir ertelemeye mi gidilecek, tüm bunların yoğunlaştırılmış müzakerelerin sonunda belli olacağını'' söyledi.

-ORAMS KARARI-

Orams davası kararının, ''potansiyel tehlikesini'' görüşmede gündeme getirdiğini ifade eden Talat, ''Özellikle iki halkın arasına ciddi gerginlikler sokabileceğini anlattım'' dedi.

Kararın, ciddi tehlike ve risk olduğunu ifade ederek, ''Pandoranın kutusundan ne çıkacağı belli olmaz. O yüzden herkesin aklını başına toplaması lazım'' diyen Talat, Kıbrıs sorununun mülkiyet kısmının da bütün sorunlar gibi müzakerelerle çözüleceğini kaydetti.

Talat, hukuk yoluyla Kıbrıs sorununu ve Kıbrıs sorununun hiçbir konusunu çözmenin mümkün olmadığını ifade ederek, tüm bunları Hristofyas'a söylediğini aktardı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title