Haberler

Talasemi Eğitim Tır'ı Antalya'da

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Prof.dr. Duran Canatan, 2012 Yılında Talasemi Hastalığını Sıfırlamayı Hedeflediklerini Söyledi.

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Prof.Dr. Duran Canatan, 2012 yılında talasemi hastalığını sıfırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Ulusal Talasemi Mücadele Kampanyası çerçevesinde Antalya'ya gelen Talasemi TIR'ında imam ve kadın din görevlilerine yönelik grup eğitimi verildi.

Novartis ve Talasemi Federasyonu iş birliği ile Akdeniz Anemisi olarak bilinen talasemiye karşı mücadele için yola çıkan Talasemi Eğitim TIR'ı (TALOTIR) Antalya'ya geldi. Böyle bir kampanyayı toplumun her kesimine ulaşmak için başlattıklarını belirten Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Prof.Dr. Duran Canatan, "Kampaya için Türkiye'de talaseminin en fazla görüldüğü 33 ilden 24'ünü seçtik. Kampanya 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü'nde İstanbul'da başladı. Bu projeye Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli

Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destek veriyor. Çünkü hedef kitlemiz doktorlar, hemşireler, öğretmen ve öğrenciler ayrıca da imamlar yer alıyor. Yaptığımız çalışmayla tüm toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Eğitim TIR'ında 30 kişinin eğitim görebileceği bir dershane bulunduğunu söyleyen Canatan, burada din görevlilerine, öğretmenlere ve doktorlara eğitim verildiğini belirtti.

Türkiye'de evlilik öncesi talasemi testi zorunluluğunun 5 yıl önce başlatıldığını belirten Canatan, "İlk yıllarda 150 bin çift test yaptırırken, şu an 600 bin kişi test yaptırıyor. Projeyle birlikte 2003 yılında hasta sayısı 250'ye düştü. 2006 yılında hasta sayısı 100'e düştü. Amacımız 2012 yılında talasemi hastalığını sıfırlamak" dedi.

5 gün Antalya'da kalacak Talasemi Eğitim TIR'ında ilk olarak imam ve kadın din görevlilerine Prof. Dr. Gülseren Bağcı tarafından talasemi hastalığıyla ilgili grup eğitimi verildi.

(ŞT-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title