Haberler

Talabani: "PKK Bitti, Geleceği Yok"

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, "Terör Örgütü PKK'nın Bittiğini ve Artık Geleceğinin Bulunmadığını" Söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, "terör örgütü PKK'nın bittiğini ve artık geleceğinin bulunmadığını" söyledi.

Talabani, Atina'da yayımlanan Elefterotipia gazetesindeki demecinde, Türkiye-Irak ilişkileri ile terör örgütü PKK konusuna da değindi.

Türkiye ile Irak arasında güven ortamı oluşmasına bugüne kadar terör örgütü "PKK'nın engel olduğunu" ifade eden Talabani, "bundan sonra böyle bir sorun olmayacağını" belirtti.

Talabani, "Türkiye ile ilişkilerimizi yumuşatma dönemine girdiğimize inanıyorum. Türkiye ile aramızda güven oluşmasına engel olan 'diken' PKK idi. Ancak PKK artık bitti. PKK'nın geleceği yok" dedi.

Irak'taki Kandil dağında bulunan PKK teröristlerinin bölgeyi terk etmeleri için, "Türkiye'nin kendilerine af çıkarmasını beklediklerini" belirten Talabani, şu görüşleri savundu:

"PKK'nın Kandil dağından uzaklaşması Türkiye'ye bağlı. Bu insanların ülkelerine dönüp, Türk siyasi yaşamına uyum sağlayabilmeleri için, Türkiye bunlara af çıkarmalıdır. Türkiye'nin bunu kabul etmesinin zorluğunun farkındayım."

Bu arada, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin meclis başkanı Adnan El Müftü, aynı gazeteye verdiği demeçte, "Türkiye'nin, Irak sınırlarının gerektiği şekilde korunmaması nedeniyle PKK teröristlerinin Türk tarafına geçmesinden şikayet etmekte haksız olmadığını, ancak kendilerinin bu konuda yapacak fazla bir şeyleri bulunmadığını" söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title