Haberler

Talabani, Kerkük İl Yönetimini Uyardı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Kerkük'te Şeffaf Bir Politika İzlenmesi Gerektiğini Söyledi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Kerkük'te şeffaf bir politika izlenmesi gerektiğini söyledi.

Talabani, Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'ün geleceğini görüşmek için başkent Bağdat'ta bulunan Kerkük il yönetimi heyetini kabul etti.

Bugün, Kerkük'ün geleceğini görüşmek için Bağdat'ta bulunan Kürt kökenli Kerkük Valisi Abdurrahman Mustafa ile İl Meclis Başkanı Rızgar Ali'yi makamında kabul eden Talabani, il yöneticilerinden kentte tüm etnik unsurlara eşit mesafede durmaları uyarısında bulundu. Üç gündür Bağdat'ta temaslarda bulunan ve Kerkük'ün geleceğini değerlendiren Kerkük İl Yönetimi heyeti, Talabani'ye, Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Yardımcısı Behram Salih, Irak Adalet Bakanı ve 140. Maddeyi Uygulama Yüksek Komisyonu Başkanı Haşım El Şıbli ve diğer Iraklı üst düzey yetkililerle yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi aktardı.

Talabani, heyete, Kerkük'te şeffaf bir politika izlenmesi gerektiğine dikkat çekerken, Kerkük heyetinden; dini ve etnik kimliklerine bakılmaksızın kentte tüm etnik guruplara eşit davranılması ve kardeşlik temeline dayalı ilişkiler içerisinde olmalarını istedi.

Talabani, Kerküklü etnik guruplar arasında ayırım yapılmaması gerektiğini belirterek, Kerkük'te yaşam koşullarının düzeltilmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi ve hizmet projeleri geliştirilmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

(SK-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title