Haberler

Talabani: İstanbul Konferansı Tehlikeli

Talabani'nin Lideri Olduğu Kyb'nin İnternet Sitesine Göre Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ABD'deki Resmi Temaslarını Tamamlayarak Dönen Lrak İslam Devrimi Yüksek Konseyi ve Lrak Birleşik Şii İtilaf Listesi Başkanı Abdulaziz El-hekim'le Görüştü.

Talabani'nin lideri olduğu KYB'nin internet sitesine göre Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ABD'deki resmi temaslarını tamamlayarak dönen lrak İslam Devrimi Yüksek Konseyi ve lrak Birleşik Şii İtilaf listesi Başkanı Abdulaziz El-Hekim'le görüştü. Irak Devlet Başkan yardımcısı Dr.Adıl Abdulmehdi ve lrak Su Kaynakları Bakanı Dr.Latif Raşit'ın de katıldığı görüşmede Talabani ile Abdulaziz El-Hekim, lrak'ın siyasi ve güvenlik durumu ele alırken, lrak'ın düşmanlarına ve terörle mücadelede siyasi güçler arasında ortak koordinasyonun gerekliliği ele alındı.

Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak siyasi güçleri ve çevrelerin çoğunluğu terörizme boyun eğmeden lrak'taki siyasi sürecin devam etmesinde ısrarlı olduğunu vurguladı. 13 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen lraklı Sünniler'in Konferansı'nı, 'Tehlikeli, mezhepsel kışkırtıcılığı' olarak nitelendiren Talabani, ''Bu kongre, lrak'ta ölüm ve şiddeti teşvik ederken, lrak'ta güvenlik ve istikarı destekleyen diğer kongre kararların tam tersidir'' diye konuştu.

Talabani, lraklılar'ın büyük bölümünün 'Sefavi' olarak adlandırdığı ve lrak'ta mezhep çatışması ve kan dökülmesini isteyen çevrelere böylesi bir kongrenin yapılması iznini veren Türk Hükümeti'nin tutumuna şaşırdığını anlattı. Talabani, Türk Hükümeti bir taraftan böylesi tehlikeli bir kongrenin düzenlenmesine izin verirken, diğer taraftan da lrak ve Kuzey Irak'taki yerel Kürt Bölge Hükümeti'nden, Kuzey Irak'taki dağlarda terör örgütü PKK'ya karşı savaşma talebinde bulunmasının şaşırtıcı olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title