Haberler

Talabani: 'Irak Ordusu, 2008 Yılı Sonunda Hazır'

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Irak ordusunun 2008'e dek ülkedeki güvenliğin sorumluluğunu tam olarak üstlenmeye hazır olabileceğini söyledi.

Celal Talabani, Amerikan ABC Televizyonu'na yaptığı açıklamada, "Irak ordusunun 2008 yılı sonuna dek hazır olabileceğini" belirterek, "Ancak ben ABD güçlerinin ne zaman Irak'tan çekileceğine karar verecek ABD Başkanı değilim" dedi.

"Başarı olmadan askerlerin çekilmesi, bana göre ABD'nin ve Irak halkının ulusal çıkarına ters" diyen Talabani, Irak hükümetinin hedeflerinin çoğunun yıl sonuna dek gerçekleşebileceğini ifade ederek, "Eylül için Amerikalı dostlarımızı ikna etmek amacıyla bir şeyler yapacağız" diye konuştu.

ABD güçlerinin Irak'ta uzun süre kalmasından yana olduğunu da belirten Talabani, "Irak'taki birçok kişi terörizmin sona ermesinin ardından Irak'ın egemenliği ve bağımsızlığını dış müdahalelerden korumak amacıyla kimi bölgelerde birkaç ABD askeri üssü görmek istiyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title