Haberler

"Talabani, Erdoğan'a Komisyon Önerdi" İddiası

Irak Parlamentosu'nda Temsil Edilen Kürdistan İttifak Grubu Başkanı Fuad Masum, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin Başbakan Erdoğan'a Kerkük'ün Temelden Kürt Bir Kenti Olduğundan Emin Olması İçin Bir Komisyon Kurması Önerisinde Bulunduğunu Söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sırasında, Kerkük'ün bir Kürt kenti olduğundan emin olması için bir komisyon kurması önerisinde bulunduğu öne sürüldü.

Irak Parlemantosu'nda temsil edilen Kürdistan İttifak Grubu başkanı Fuad Masum, düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve bazı komşularının Irak'ın içişlerine karıştıkları için kınadıklarını belirtti.

Kuzey Irak'da faaliyet gösteren Peyamner Haber Ajansına göre Masum, Talabani'nin, bir süre önce düzenlenen Arap zirvesi sırasında görüştüğü Erdoğan'a Kerkük kentinin temelden Kürt bir kenti olduğundan emin olması ve buranın Kürtleştirilmesinin gerekmediğini görmesi için bir komisyon kurması önerisinde bulunduğunu söyledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title