Haberler

Taksim Meydanı, Yılbaşı İçin Işıklarla Süslendi

Taksim Meydanı, Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneğince Hazırlanan Proje Çerçevesinde Yılbaşı İçin Işıklarla Süslendi.

Taksim Meydanı, Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneğince hazırlanan proje çerçevesinde yılbaşı için ışıklarla süslendi.

AA muhabirine konuyla ilgili bilgi veren Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Nizam Hışım, ışıklandırmanın tasarımının, desinatör Hayri Güzel tarafından yapıldığını söyledi.

Geçen yıl İstanbul'un simgesi haline gelen lale motiflerine ek olarak bu yıl daha parlak led ampullerle küresel ağaç figürlerinin yapıldığını anlatan Hışım, kar taneleri figürleriyle de donatılan meydan boyunca elektronik ana ışıklarla da hareketli motifler sergilendiğini kaydetti.

Işıklandırmanın daha görkemli olması açısından İstiklal Caddesi'ndeki Fransız Konsolosluğu önünde yer alan ağaçların da ışıklarla süslendiğini ifade eden Hışım, desinatör Hayri Güzel'in, yüzlerce proje içerisinden seçip, en ucuza mal ederek bu işi ortaya çıkardığını belirtti.

2. Dünya Savaşı sırasında İngiltere'de opera, tiyatro ve konserlerin verilmeye devam edildiğini hatırlatan Hışım, yaşanan ekonomik krizde insanların moralini yüksek tutmayı amaçladıklarını vurguladı.

Hışım, ''Şimdi Beyoğlu'nu karanlıkta bırakırsanız, süslemezseniz, insanları daha da karamsar hale getirirsiniz. Bir nebze olsun insanların moralini yükseltmesini ve alışveriş isteği uyandırmasını da ön planda tutarak, Beyoğlu'nu bu yıl daha da güzel ışıklandırmaya çalıştık'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title