Haberler

Taksim Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Kendilerine "Antikapitalist Müslümanlar" adını veren bir grup, cuma namazını parkta kıldı.

- Kendilerine "Antikapitalist Müslümanlar" adını veren bir grup, cuma namazını parkta kıldı

Cuma namazı sünnetinin kılınmasının ardından okunan hutbede, doğayı korumanın ve ezilenlerin yanında olmanın en temel insani davranış olduğuna vurgu yapıldı.

Cuma namazının kılınması sırasında bazı eylemciler el ele tutuşup insan zinciri oluşturarak, namaz kılanların önünden geçilmesini engelledi.

Gazeteci yazar İhsan Eliaçık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başörtüsü konusunda verdiği mücadelede nedeniyle geçmişte pek çok davada yargılandığını söyledi.

Eliaçık, burada bulunma gerekçelerinin ahlaki bir duruşun gereği olduğunu belirterek, "Bizler burada hiç kimse olmasaydı bile Gezi Parkı'ndaki gençlerin çağrısıyla burada olurduk. Daha önce bize zulüm edenler şimdi burada olsalar bile biz yine burada olurduk ve olmaya devam ederdik" dedi.

Kabataş İskelesi'nde 1 Haziran'da başörtülü bir kadının saldırıya uğradığı haberlerine ilişkin Eliaçık, öncelikle bunun kanıtlanması gerektiğini söyledi.

Eliaçık, geçmişte olduğu gibi başörtülü kadınların yanında olduklarını ifade ederek, Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin başörtülü kadınlara ve namaz kılanlara saygı gösterdiklerini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Eliaçık Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title