Haberler

Taksim'de Kadınlardan "Barış" Eylemi

"İstanbul Barışçı Kadın Girişimi" üyesi bir grup, "barışçı çözüm için çalışmaların başlatılması" talebiyle Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

"İstanbul Barışçı Kadın Girişimi" üyesi bir grup, "barışçı çözüm için çalışmaların başlatılması" talebiyle Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Meydanda toplanan grup, yere Türkçe ve Kürtçe "Savaşın sesi sussun, barışın sesi yükselsin" ve "Kadınlar savaş istemiyor" yazılı pankart açtı.

"Savaşa değil, kadına bütçe istiyoruz", "Barışa herkesin ihtiyacı var" ve "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları atan ve oturma eylemi yapan grup, çeşitli türküler söyledi.

Oturma eylemine katılan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, burada yaptığı konuşmada, kadınların egemenlere karşı seslerini yükselttiğini söyledi.

Tuncel, "Acaba bu savaş niye yapılıyor? Eğer Kürt halkının dilini ve kültürünü yok etmek için yapıyorsanız, 30 yıldır bizi inkar edemediniz. Biz buradayız ve Türk kadını da burada. Yeterince insan yaşamını yitirdi" dedi.

Türkiye'de yaşayan kadınlar olarak "Savaşa hayır" dediklerini ifade eden Tuncel, "Barış anneleri bir araya gelince olağanüstü hal ilan ettiler. İşte barış anneleri de burada. Her savaşın barışı vardır. Bu savaşın da bir barışı olacaktır. Savaşın durması için kadınlar varsa, herkesin bu sese kulak vermesi gerekir" diye konuştu.

Grup, 2 saati aşkın sürdürülen oturma eyleminin ardından dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title